Krémes, édes kuszkusz túróval és gyümölcsökkel dúsítva – Energiabomba reggeli

túrós kuszkusz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha ezzel az egészséges és tápláló reggelivel kezded a napot, biztosan nem fog többet mutatni a mérleg az ünnepek után sem.

A kuszkuszt mindenképpen érdemes beiktatnod az étrendedbe, mert jóval egészségesebb köret, mint a rizs vagy a krumpli. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, semmi mást nem kell tenned, mint kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntened, letakarnod, és megvárnod, amíg a kis szemek megszívják magukat és megdagadnak.

Semleges íze van, úgyhogy az ízesítésének csak a fantáziád szab határt. Ha húsok mellé szánod, akkor ezt a könnyed, petrezselymes-citromos változatot ajánljuk. Ha pedig édességet készítenél, és igazi fehérjebombát szeretnél, keverj hozzá túrót, és turbózd fel aszalt gyümölcsökkel. Megváltás lesz a lakomák után ez a reggeli, amely egészséges, mégis laktató. 

A kuszkuszt nem véletlenül ajánlják fogyókúrázóknak, ugyan a szénhidráttartalma csak kicsit kevesebb, mint a rizsé, de szelént tartalmaz, valamint jó növényi fehérjeforrás is. A kuszkuszról itt olvashatsz bővebben. 

Édes kuszkusz túróval és gyümölccsel

túrós kuszkusz recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm kuszkusz
  • 500 milliliter tej vagy növényi ital
  • 120 gramm aszalt gyümölcs (barack, szilva)
  • 250 gramm túró
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt tegyük egy nagyobb tálba. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk tetszőleges méretűre, ha apróbb, könnyebben megpuhul.

A tejet melegítsük majdnem forrásig, majd öntsük rá a kuszkuszra, takarjuk le, és hagyjuk 10 percet állni. Adjuk hozzá a túrót és az aszalt gyümölcsöket. Ízlés szerint keverhetünk hozzá mézet. Várjunk, amíg picit hűl, és utána azonnal fogyasztható. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük