Könnyed, citromos-petrezselymes kuszkusz: izgalmas köret rizs helyett

kuszkusz2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha unod a krumplit és a rizst, készíts kuszkuszt, pillanatok alatt tálalhatod a finom köretet.

Villámgyorsan készül az isteni kuszkusz, 10 percen belül az asztalra teheted. Mivel semleges az íze, ezerféleképpen ízesítheted, rengeteg mindennel feldobhatod: citrommal és petrezselyemmel dúsítva nagyon friss lesz az összhatás. 

A kuszkuszt a diétádba is beillesztheted, tökéletes választás rizs helyett - itt olvashatsz róla bővebben, miért ajánljuk. Nagy előnye, hogy nem kell főzni: csak öntsd le forró vízzel és hagyd állni 5 percig. Mivel felveszi, magába szívja a víz aromáját, azt érdemes ízesíteni: használj alaplevet, fűszerezd, játssz bátran az összetevőkkel. 

Ha krémesebbre, kevésbé pergősre készítenéd, adj még hozzá alaplevet vagy keverj bele vajat/olívaolajat. 

Citromos-petrezselymes kuszkusz

kuszkusz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 bögre alaplé
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál petrezselyem (friss)
  • 1 bögre kuszkusz
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.

Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél percig dinszteljük. Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a citromhéjat, -levet, sózzuk. Forrásig melegítsük.

Ha forr, vegyük le a tűzről, keverjük bele a kuszkuszt, majd rögtön fedjük le. Hagyjuk így 5-6 percig, míg a kuszkusz magába szívja a folyadékot. Ekkor keverjük bele az összeaprított petrezselymet. Ha szeretnénk, adhatunk még hozzá olívaolajat vagy vajat, hogy még krémesebb legyen.

Melegen kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük