
Édeskrumplival készül ez az izgalmas tócsni: akkor jó, ha kívül ropog

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A tócsninál egyszerűbb ételt aligha találni, hiszen nem áll másból, mint reszelt krumpliból, amit fűszerekkel teszünk ízesebbé, majd olajban sütünk ki.
Tócsni vagy latkesz, ez a reszelt krumplis, tojásos, lisztes finomság igazi éhségűző, gyorsan összedobható étel. Rengetegféle néven fut, többek között bodag, prósza vagy lapcsánka elnevezéssel is illetik.
Krumpli mellett vagy helyett sokan készítik sütőtökkel, céklával vagy akár karfiollal is. A latkesz egyébként a Hanukának, vagyis a Fény ünnepének egyik fő étele. Hanuka 8 napja alatt ugyanis olajban sült ételek kerülnek az asztalra, olyanok, mint a fánk és a tócsni.
Édeskrumplis tócsni

Hozzávalók 6 adaghoz
- 225 gramm krumpli
- 225 gramm édeskrumpli
- 0.5 fej hagyma
- 1 marék petrezselyem
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 3 evőkanál liszt
- 1 ízlés szerint olaj (sütéshez)
Elkészítés:
Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a krumplikat, és tegyük egy papírtörlőre, hogy a nedvességet felitassa. Egy nagy edényben keverjük össze a reszelt krumplit, az apróra vágott hagymát, az összeaprított petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot. Egy villával óvatosan keverjük össze, és evőkanalanként adagoljuk hozzá a lisztet.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal kimért adagokban sütjük meg a tócsnikat, oldalanként 2-3 percig. A kész darabokat papírtörlőn csepegtessük le.
Fotó: Getty Images