![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Gyors édeskrumplitócsni 4 hozzávalóból: kívül ropogós, belül krémes
![édeskrumpli tócsni cover](https://kep.index.hu/1/0/4295/42957/429571/42957104_3279056_5955e8149b5570948d90e7c004b8e757_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pillanatok alatt összedobhatod ezt a tócsnit, amelyhez csak ki kell cserélned a hagyományos burgonyát édesre, és máris teljesen más ízvilágot kapsz.
A tócsni kicsit hasonlít a fasírthoz, legalábbis technológiáját tekintve, hiszen az alapanyagokat csak jól össze kell gyúrni, majd olajban kisütni. Mégis teljesen más, mert egyrészt sokkal kevesebb alapanyagból, másrészt egy filléres hozzávalóból, krumpliból készül. Az összeállítása pofonegyszerű, az elkészítése is, csupán néhány dologra kell figyelni, hogy a külseje ropogós, a belseje pedig puha legyen. A tócsnihoz elég, ha mártogatóst készítesz, a joghurtos vagy tejfölös alapúak illenek hozzá leginkább.
A krumplin kívül szinte bármilyen reszelhető zöldségből elkészítheted, a lényeg, hogy nyerssel dolgozz, és mindig nyomkodd ki belőle a nedvességet. Ha autentikus receptet keresel, akkor a zalai változatot készítsd el, ha pedig ügyelsz az alakodra, akkor ezt a répásat. Az édeskrumplis is ezt a színvilágot idézi, a hagyományos változat mellett ezt is érdemes kipróbálnod.
Édeskrumplitócsni
![édeskrumpli tócsni recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4295/42957/429571/42957156_020b7cbdba545ac1dcbf8a45f6c641da_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 darab édeskrumpli (közepes)
- 3 darab tojás (M-es)
- 100 gramm parmezán (reszelt)
- 50 gramm aprított petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
Az édeskrumplikat hámozzuk meg, reszeljük le, nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet, és tegyük egy nagyobb tálba. Üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a reszelt parmezánt, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan forgassuk össze.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, annyit, amennyi az edény alját ellepi. Vegyünk ki egy-egy evőkanállal a masszából, majd tegyük a serpenyőbe, és nyomkodjuk laposra a kanál aljával. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!