Ropogósra sült tócsni diétásan: krumpli helyett reszelt répa az alapja

répatócsni
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sütőben sül a répás tócsni, így nem fog olajszagban úszni a lakás, ráadásul fogyókúrázók is beilleszthetik az étrendjükbe.

Bár mindenki ismeri és szereti a tócsnit, mégsem találkozni vele gyakran az étkezőasztalon, hiszen a krumpliból készült, olajban sült fogás nem éppen diétás, de az érzékeny gyomrúaknak sem ajánlott a fogyasztása.

Ez a fogyókúrás változat répából készül és sütőben sül, úgyhogy nyugodtan elkészítheted gyakrabban, sokkal könnyedebb, mint a hagyományos tócsni, mégis filléres fogás. A friss zöldek is nagyon feldobják a masszát, tegyél bele apróra vágott petrezselymet, vagy ha szereted, koriandert. 

A kész tócsnikat melegen, joghurtos mártogatóssal vagy hummusszal érdemes kínálni.

Répatócsni

répatócsni2

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 250 gramm répa
  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 0.5 teáskanál
  • 0.25 teáskanál bors
  • koriander/petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A répát és a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Ha használunk koriandert/petrezselymet, aprítsunk össze két evőkanálnyit.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A reszelt répából nyomkodjuk ki a nedvességet, amennyire lehet, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval. Ha túl nedvesnek látjuk, még egy kis lisztet lehet hozzáadni. 

Tegyünk 2 evőkanálnyi adagokat a masszából az előkészített tepsire, picit nyomkodjuk le őket. Süssük 12 percig, majd fordítsuk meg, a másik felüket is süssük 12 percig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Ellenőrizzük azért a tócsnikat sütés közben, mert sütőtől függően lehet, hogy picit kevesebb időre lesz szükség.

Joghurtos mártogatóssal vagy hummusszal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük