Isteni, szaftos egybefasírt édeskrumplival gazdagítva: hidegen, másnap is isteni

3
Nyomtatás
egybefasírt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted az édeskrumplit, mindenképp próbáld ki ezt a receptet, a fasírt masszáját sokkal finomabbá, puhábbá, különlegesebbé teszi.

Amíg nem próbáltad ezt a receptet, addig nem ettél igazán finom egyben sült fasírtot: ez a változat egyszerre szaftos, fűszeres, puha és isteni finom. Különlegessé az édesburgonya és a paradicsomos máz teszi, érdemes kipróbálni ezt a kombinációt.

Ne aggódj, nem lesz sok munkád a recepttel, az édesburgonyát nem kell előfőzni vagy -sütni, nyersen, reszelve kerül a masszába. Úgyhogy csak mindent össze kell keverni, a formába nyomkodni, majd mehet is a sütőbe. 

Hasonlóan egyszerű a máz összeállítása is: amíg sül a fasírt, tedd fel egy kis lábasba a paradicsomszószhoz valókat, majd hagyd, hogy magától besűrűsödjön.

Egybefasírt édeskrumplival

egybefasírt2

Hozzávalók 10 szelethez

Fasírt:

  • 500 gramm darált hús (disznó vagy marha)
  • 250 gramm édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk fűszerpaprika (füstölt)
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
  • 1 darab tojás

Máz:

  • 250 ml passzírozott paradicsom
  • 120 ml alaplé/víz
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 ek cukor
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az édesburgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn. 

A fasírt hozzávalóit alaposan keverjük össze egy tálban.

Egy kenyérformát béleljünk ki alufóliával úgy, hogy túllógjon a forma szélein, így majd ki tudjuk emelni a fasírtot. A masszát nyomkodjuk a formába, majd toljuk a sütőbe 45 percre.

Közben a passzírozott paradicsomot, az alaplevet és a fűszereket melegítsük össze egy kis lábasban. Gyöngyözve főzzük 10-15 percig, míg picit sűrűsödik.

A fasírtot vegyük ki a sütőből 45 perc után, emeljük ki a formából, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Öntsük rá a paradicsomszószt, hogy mindenhol bevonja. A sütőt vegyük feljebb 200 fokra.

Toljuk vissza a fasírtot 15 percre, ha szép színt kapott, készen van.

Várjunk 10-15 percet, mielőtt szeletelnénk. 

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon