Selymes édesburgonya-püré sokféle fűszerrel: nagyon finom köret sült húsok mellé
Olyan, mint a krumplipüré, de mégis kicsit más. Készíts selymes, fűszeres édesburgonya-pürét a húsok mellé.
Amíg nem próbáltad ezt a receptet, addig nem ettél igazán finom egyben sült fasírtot: ez a változat egyszerre szaftos, fűszeres, puha és isteni finom. Különlegessé az édesburgonya és a paradicsomos máz teszi, érdemes kipróbálni ezt a kombinációt.
Ne aggódj, nem lesz sok munkád a recepttel, az édesburgonyát nem kell előfőzni vagy -sütni, nyersen, reszelve kerül a masszába. Úgyhogy csak mindent össze kell keverni, a formába nyomkodni, majd mehet is a sütőbe.
Hasonlóan egyszerű a máz összeállítása is: amíg sül a fasírt, tedd fel egy kis lábasba a paradicsomszószhoz valókat, majd hagyd, hogy magától besűrűsödjön.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az édesburgonyát pucoljuk meg, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
A fasírt hozzávalóit alaposan keverjük össze egy tálban.
Egy kenyérformát béleljünk ki alufóliával úgy, hogy túllógjon a forma szélein, így majd ki tudjuk emelni a fasírtot. A masszát nyomkodjuk a formába, majd toljuk a sütőbe 45 percre.
Közben a passzírozott paradicsomot, az alaplevet és a fűszereket melegítsük össze egy kis lábasban. Gyöngyözve főzzük 10-15 percig, míg picit sűrűsödik.
A fasírtot vegyük ki a sütőből 45 perc után, emeljük ki a formából, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Öntsük rá a paradicsomszószt, hogy mindenhol bevonja. A sütőt vegyük feljebb 200 fokra.
Toljuk vissza a fasírtot 15 percre, ha szép színt kapott, készen van.
Várjunk 10-15 percet, mielőtt szeletelnénk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors