
Egyéjszakás zabkása: ha este bekevered, másnap megvan a tápláló reggeli

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta

Mennyei, tejfölös frankfurti leves: mutatjuk, mi hogy szeretjük
A zabpehelynek, mogyoróvajnak és a chia magnak köszönhetően rostdús és tápláló lesz a reggelid, biztosan feltölt energiával.
Bevallom, nem vagyok oda a zabkásáért, rengetegfélét főztem, ettem már, de sosem sikerült igazán elnyernie a tetszésemet. A sült zabpelyhen kívül a többi változatot nem tudtam megkedvelni, éppen ezért örültem neki, amikor találkoztam az egyéjszakás zabkása műfajával, gondoltam, adok neki még egy esélyt. Chia maggal kiegészítve, az alábbi ízekkel készítve valami fenomenálisan finom lett, mindenkinek ajánlom, főként azoknak, akiknek eddig fenntartásai voltak a zabkásával kapcsolatban.
Talán a kakaó és a mogyoróvaj teszi, talán az, hogy a chia magtól még pudingosabb állaga lett, de ez a recept egyszerűen tökéletes. Nyugodtan elkészítheted vegán verzióban is, tej helyett használj növényi italt, méz helyett pedig juharszirupot. Az alábbi verzió tökéletes alap, de kiegészítheted csokidarabokkal, magvakkal, friss gyümölcsökkel is.
Egyéjszakás zabkása

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 bögre zabpehely
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál chia mag
- 1 csipet só
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 bögre tej/növényi ital
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, mérjük ki az alapanyagokat.
Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a kakaóport, a chia magot és a sót. Öntsük rá a tejet, a vaníliát, adjuk hozzá a mézet - ha szükséges, olvasszuk picit meg - és a mogyoróvajat. Addig keverjük, míg a méz és a mogyoróvaj el nem vegyül benne. Öntsük a zabkását két tálba/pohárba, fedjük le fóliával, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap hidegen, akár gyümölcsökkel megkoronázva kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors