Így biztosan mennyei lesz az egyensúlytészta - Nagyon fontosak az arányok
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Bár egyszerűnek tűnik az úgynevezett keverem-kavarom tészta összeállítása, az arányokra nagyon oda kell figyelni, hogy a süti szaftos, mégis könnyed legyen.
Az egyensúlytésztával azért is van könnyebb dolgod, mint a piskótával, mert a fő összetevőkből egyforma mennyiséget kell használnod, úgyhogy kevesebb méregetéssel is megúszod. Mivel a tészta sokkal több zsiradékot tartalmaz, szaftosabb lesz, mint a hagyományos piskóta, kevésbé is fog kiszáradni.
Az egyensúlytésztát nagyon egyszerű elkészíteni, csak össze kell keverni a hozzávalókat, de arra vigyázz, hogy ne keverd túl a masszát, mert akkor keménnyé és gumissá válhat. A sütésre is figyelj oda, 180 fokon süsd és ne várd meg, amíg túlsül a teteje.
Ehhez a süteményhez olyan hozzávalók kellenek, amelyekért biztos nem kell lemenned külön vásárolni. Egyszerű az elkészítése, mégis tökéletes kávéhoz vagy csak úgy nassolni, de ízlés szerint keverhetsz hozzá gyümölcsöt, kakaót vagy joghurtot is.
Egyensúlytészta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 170 gramm liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 0.5 kávéskanál só
- 170 gramm cukor
- 3 darab tojás (L-es)
- 3 evőkanál tej
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 170 gramm vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23x13 centiméteres kenyérsütőformát vajazzunk ki, majd tegyünk bele sütőpapírt.
Egy tálban forgassuk össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a tej, a tojások és a vaníliakivonat felét. A vajat kockázzuk fel, majd elektromos habverővel keverjük simára a masszát. Adjuk hozzá a maradék nedves hozzávalót, majd forgassuk hozzá a lisztes keveréket is. Kanalazzuk a masszát a formába, süssük 55 percig, tűpróbáig.
Fotó: Getty Images