Egyserpenyős tészta csirkemellel és paradicsomszósszal – Pillanatok alatt elkészül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Házi paradicsomszósszal a legfinomabb, de a kaliforniai paprika is nagyon sokat dob rajta, friss, picit édeskés lesz tőle az összhatás.
Nagyon gyors egyserpenyős receptet hoztunk most nektek, bár igaz, szigorúan véve nem fér bele ebbe a kategóriába, ugyanis a tésztát külön kell kifőzni. Cserébe viszont, amíg elkészül a penne, előkészítjük a zöldségeket és a húst, így utána már se perc alatt tálalhatjuk is az ebédet.
Semmilyen különleges vagy extra alapanyagra nincs szükség ehhez az ételhez - paradicsomszósz, csirkemell, hagyma, paprika kerül bele, illetve kétféle sajt. Ez az a tipikus recept, amit még munka után, hullafáradtan is bevállal az ember.
Egyserpenyős tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 darab kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 250 milliliter Marinara szósz
- 100 gramm mozzarella
- 20 gramm parmezán
- 250 gramm tészta
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dente-re lobogó sós vízben. Ha kész, szűrjük le, tegyük félre.
Amíg fő a tészta, a csirkemellfilét vágjuk csíkokra vagy kockákra, a hagymát kockázzuk össze, a paprikát daraboljuk. A fokhagymát zúzzuk össze, a sajtokat reszeljük le.
Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat. Dobjuk rá a hagymát és a paprikát, majd pár percig dinszteljük őket, míg puhák nem lesznek. Adjuk hozzá a fokhagymát, kevergessük, míg illatozni nem kezd. Mehet rá a csirkemell is, fehéredésig süssük, az sem baj, ha picit lepirul. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Öntsük rá a marinara szószt. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, majd fedő alatt 5 percig gyöngyözve főzzük. Forgassuk hozzá a főtt tésztát, majd keverjük bele a sajtokat. Kapcsoljuk le alatta a lángot, marad benne annyi hő, hogy a sajt elolvadjon.
Melegen, plusz sajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images