Egyszerű kevert süti rengeteg dióval: ha gyorsan készítenél valami finomat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A diós kocka a világ legegyszerűbb kevert süteménye, kezdők is nekiállhatnak, villámgyorsan elkészül, és mindenki imádni fogja.
A karácsonyt mindenki másért szereti, van, aki a családi összejövetelek, míg más az ajándékok vagy a finom falatok miatt. Ilyenkor sorra követik egymást a nagy lakomák, ha pedig sok a vendég, gyorsan el is fogy minden, amit készítettél. Ha üres a karácsonyi asztal, muszáj feldobni valamivel, mutatunk is egy gyors diós receptet, ami pillanatok alatt a sütőbe kerül.
A kevert sütemény hozzávalóit forgasd egybe, majd csak várni kell, míg megsül a tészta. Melegen fogyasztva, forró csokival tökéletes, de tejszínhabbal vagy fagyival is kínálhatod. Persze minden cicoma nélkül tálalva is mennyei, illatos és nagyon finom, a tészta több napig megőrzi a puhaságát, és garantáltan nem fog belőle másnapra maradni. Mivel tényleg nagyon egyszerűen készül a sütemény, tanítsd meg a gyerekeknek is, keverjétek be együtt, aztán várjátok, hogy elkészüljön a finomság.
Diós kevert sütemény
Hozzávalók 6 személyre
- 30 dekagramm liszt
- 1 csomag (7g) sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 15 dekagramm cukor
- 20 dekagramm darált dió
- 2 darab tojás
- 10 dekagramm vaj
- 5 evőkanál sárgabaracklekvár
- 0.5 deciliter tej
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, fahéj, cukor, dió) keverjük össze.
A vajat a tojással keverjük habosra, utána a lekvárt is adjuk hozzá, majd a száraz hozzávalókat és a tejet is.
Az alaposan kikevert masszát simítsuk vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (40x25), utána 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük készre (alkalmazzunk tűpróbát).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors