
Puha, márványos süti egyszerűen: a mutatós desszert kávéval készül

Az egyszerű piskóta ötletes megoldással, rétegezve kerül a tortaformába, így készítve igazán mutatós sütit tehetsz az asztalra.
Zebrapiskóta néven is ismert a mutatós sütemény, melynek titka, hogy a massza egyik felébe kakaó kerül, így két színben és ízben hódít a finomság. Persze bőven lehet még játszani a sütemény összeállításával. Kakaó helyett bármilyen ételszínezéket használhatsz, úgy egészen vidám színben pompázhat majd a piskóta.
Nem csak a megjelenésében változatos, a zamatával is lehet játszani, csempéssz a puha tésztába valami extrát. Én most kávéval dobtam fel, de mást is kipróbálhatsz. Ha nem szimpatikus a kávé és a kakaó párosa, akkor hagyd fehéren mindkét masszát, és az egyikbe keverj 1-2 evőkanál kókuszt, hogy gyümölcsösebb legyen a tészta. Persze mással is cifrázhatod, fehér vagy tejcsokival is beboríthatod az elkészült piskótát.
Egyszerű márványos sütemény

Hozzávalók 8 szelethez
- 6 darab tojás
- 75 g cukor
- 60 ml olaj vagy olvasztott vaj
- 80 ml tej
- 75 g liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál kávé
- 50 ml víz
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, utána adjuk hozzá az olajat és a tejet, végül pedig a lisztet keverjük hozzá.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk egybe a másik keverékkel.
A csomómentesre kevert massza felét öntsük egy másik tálba.
A kakaót és a kávét forgassuk egybe, majd a vízzel keverjük simára.
A simára kevert kakaós keveréket forgassuk egybe az egyik adag tésztamasszával.
A tortaformát (22 cm) sütőpapírral béleljük ki, majd a fehér masszából adagoljunk a forma közepébe 2 evőkanállal. A fehér masszára a kakaósból adagoljunk 1 evőkanállal, majd újra a fehéren a sor, az egymásra halmozást ismételjük addig, amíg a massza elfogy.
A süteményt toljuk 160 fokos sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!