Puha, márványos süti egyszerűen: a mutatós desszert kávéval készül

mscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű piskóta ötletes megoldással, rétegezve kerül a tortaformába, így készítve igazán mutatós sütit tehetsz az asztalra.

Zebrapiskóta néven is ismert a mutatós sütemény, melynek titka, hogy a massza egyik felébe kakaó kerül, így két színben és ízben hódít a finomság. Persze bőven lehet még játszani a sütemény összeállításával. Kakaó helyett bármilyen ételszínezéket használhatsz, úgy egészen vidám színben pompázhat majd a piskóta.

Nem csak a megjelenésében változatos, a zamatával is lehet játszani, csempéssz a puha tésztába valami extrát. Én most kávéval dobtam fel, de mást is kipróbálhatsz. Ha nem szimpatikus a kávé és a kakaó párosa, akkor hagyd fehéren mindkét masszát, és az egyikbe keverj 1-2 evőkanál kókuszt, hogy gyümölcsösebb legyen a tészta. Persze mással is cifrázhatod, fehér vagy tejcsokival is beboríthatod az elkészült piskótát.

Egyszerű márványos sütemény

msct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 6 darab tojás
  • 75 g cukor
  • 60 ml olaj vagy olvasztott vaj
  • 80 ml tej
  • 75 g liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál kávé
  • 50 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, utána adjuk hozzá az olajat és a tejet, végül pedig a lisztet keverjük hozzá.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk egybe a másik keverékkel.

A csomómentesre kevert massza felét öntsük egy másik tálba.

A kakaót és a kávét forgassuk egybe, majd a vízzel keverjük simára.

A simára kevert kakaós keveréket forgassuk egybe az egyik adag tésztamasszával.

A tortaformát (22 cm) sütőpapírral béleljük ki, majd a fehér masszából adagoljunk a forma közepébe 2 evőkanállal. A fehér masszára a kakaósból adagoljunk 1 evőkanállal, majd újra a fehéren a sor, az egymásra halmozást ismételjük addig, amíg a massza elfogy.

A süteményt toljuk 160 fokos sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük