![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerű fahéjmorzsás sütemény - Kávé vagy tea mellé a legjobb
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Puha, omlós, fahéjas - reggelire egy forró kávé mellé nincs is nála jobb. Gyors, egyszerű desszert, ami egy pillanat alatt a kávéimádók kedvenc kísérősüteménye lesz.
Körülbelül 10 perc munkát kell rászánni a fahéjas csodára, nem kell vele pepecselni, csak mindent összekeverni, kiönteni, majd a morzsát rászórni. A hozzávalók listája is nagyon egyszerű, valószínűleg még a boltba sem kell leugrani hozzá, úgyhogy pénztárcabarát recept is egyben.
A sütemény tésztájába viszonylag sok olaj kerül - ezt részben helyettesíthetjük vajjal is -, mivel ez gondoskodik az omlós állagról. A nyers tészta sűrű, nem annyira a folyós, de ettől nem kell megijedni, kisülve a sütemény teljesen puha lesz. Inkább még kicsit morzsalékos is lesz a végeredmény, de éppen ez a lényeg - nem tömör, tömős tésztát szeretnénk.
A "morzsa" fahéjból és barna cukorból tevődik össze, ez kerül a sütemény közepére és tetejére. Nagyon jól áll a desszertnek az is, ha megszórjuk apróra darabolt dióval vagy mogyoróval, de ez nem kötelező, ízlés kérdése.
Egyszerű morzsás sütemény
![morzsás-süti-recept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291013/29101393_18cac34be218bfefc29f3e35790f380b_wm.jpg)
Hozzávalók 15 adaghoz
- 1 bögre növényi olaj
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 1 bögre kristálycukor
- 3 bögre liszt
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- 1.5 bögre barna cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 0.5 bögre vaj (olvasztott)
- opcionális darabolt dió vagy mogyoró
Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat. Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a tojást, a tejet és a vaníliakivonatot.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és kristálycukrot. (A barna cukor később kell.)
Keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, homogén masszát kell kapnunk.
Alaposan vajazzunk ki egy 23x33 cm-es mélyebb tepsit, az oldalait is, mert szépen fel fog jönni a sütemény. Öntsük bele a tészta felét.
Készítsük el a morzsát: keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal.
A morzsa felét szórjuk rá a tepsibe kiöntött tésztára, majd öntsük rá a maradék tésztát, a tetejére pedig a maradék morzsát.
Locsoljuk meg a süteményt az olvasztott vajjal. Ízlés szerint szórjunk a tetejére darabolt diót, mandulát vagy mogyorót.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig süssük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!