Egyszerű fahéjmorzsás sütemény - Kávé vagy tea mellé a legjobb

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Puha, omlós, fahéjas - reggelire egy forró kávé mellé nincs is nála jobb. Gyors, egyszerű desszert, ami egy pillanat alatt a kávéimádók kedvenc kísérősüteménye lesz.

Körülbelül 10 perc munkát kell rászánni a fahéjas csodára, nem kell vele pepecselni, csak mindent összekeverni, kiönteni, majd a morzsát rászórni. A hozzávalók listája is nagyon egyszerű, valószínűleg még a boltba sem kell leugrani hozzá, úgyhogy pénztárcabarát recept is egyben. 

A sütemény tésztájába viszonylag sok olaj kerül - ezt részben helyettesíthetjük vajjal is -, mivel ez gondoskodik az omlós állagról. A nyers tészta sűrű, nem annyira a folyós, de ettől nem kell megijedni, kisülve a sütemény teljesen puha lesz. Inkább még kicsit morzsalékos is lesz a végeredmény, de éppen ez a lényeg - nem tömör, tömős tésztát szeretnénk.

A "morzsa" fahéjból és barna cukorból tevődik össze, ez kerül a sütemény közepére és tetejére. Nagyon jól áll a desszertnek az is, ha megszórjuk apróra darabolt dióval vagy mogyoróval, de ez nem kötelező, ízlés kérdése. 

Egyszerű morzsás sütemény

morzsás-süti-recept

Hozzávalók 15 adaghoz:

  • 1 bögre növényi olaj
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre kristálycukor
  • 3 bögre liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • 1.5 bögre barna cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 0.5 bögre vaj (olvasztott)
  • opcionális darabolt dió vagy mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

Verjük fel a tojásokat. Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a tojást, a tejet és a vaníliakivonatot.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és kristálycukrot. (A barna cukor később kell.)

Keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, homogén masszát kell kapnunk.

Alaposan vajazzunk ki egy 23x33 cm-es mélyebb tepsit, az oldalait is, mert szépen fel fog jönni a sütemény. Öntsük bele a tészta felét.

Készítsük el a morzsát: keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal.

A morzsa felét szórjuk rá a tepsibe kiöntött tésztára, majd öntsük rá a maradék tésztát, a tetejére pedig a maradék morzsát.

Locsoljuk meg a süteményt az olvasztott vajjal. Ízlés szerint szórjunk a tetejére darabolt diót, mandulát vagy mogyorót.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig süssük.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük