![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Illatos, mennyei sült gesztenye: videóban mutatjuk, hogy lesz tökéletes
![sgco](https://kep.index.hu/1/0/4583/45837/458371/45837112_3495938_ce1ef693279b06d50e9f30751c6118fe_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az őszi, téli idő nagy kedvence a sült gesztenye, az illatos csemegét otthon is el lehet készíteni, méghozzá nagyon egyszerűen.
A hűvösebb szelek feltámadtával ellepik az utcákat a gesztenyeárusok. Az illatos finomságot árusító bódé előtt mindig tömegek állnak, a portékának nehéz ellenállni. A csemegét otthon is el lehet készíteni, sokan mégsem merik, tartanak tőle, hogy nem lesz az igazi a házi változat.
Minden a vásárlásnál dől el!
A sült gesztenye készítésénél fontos, hogy már a vásárlásnál légy résen. Mindig hibátlan szemeket szerezz be. A nagyobb, fényesebb darabokat keresd, amelyeken nincsen lyuk. A megszerzett terméket hűtőben tárold, sütés előtt pedig áztasd be hideg vízbe. Ez a folyamat azért fontos, mert ha nem tökéletes árut vittél haza, az áztatás során lehull a lepel a férges gesztenyéről, a víz felszínére úszik, ezeket a darabokat tanácsos kidobni. A vizes fürdőnek más haszna is van, sokkal puhább lesz a gesztenye.
Az elkészült csemegét, a bevágásnak köszönhetően, egyszerűen meg tudod pucolni, igaz, ha nem túl jó minőségűt zsákmányoltál, annak a pucolásával meggyűlik a bajod. Érdemes még melegen konyharuhába tenni, így a gőze még tovább puhítja.
Egyszerű sült gesztenye
![sgct](https://kep.index.hu/1/0/4583/45837/458371/45837178_65c120f3b19bd90c2712ac379e16a3dd_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg gesztenye
Elkészítés:
A gesztenyét alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra. Utána éles késsel, óvatosan, keresztben vágjuk be a héját.
A bevágott gesztenyéket tegyük tálba, és öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi, és hagyjuk így állni 3-4 órát.
A vizes áztatás után a gesztenyéket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!