Nagyon puha, vaníliás-kakaós sütemény: egyszerűen készül a mutatós finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A szép sütemény hihetetlenül egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, a többit pedig a sütő intézi.
Gyerekkorom egyik kedvence a kétféle színű, vaníliás-csokis csavart fagyi, de süteményekben is imádom ezt a kombinációt. A zebra piskóta mellett egy másik egyszerű, puha tésztájú édesség is nagy kedvenc, amit akár még kezdők is összedobhatnak.
A finomságot két szín és két íz uralja. Az alapanyagok szerények, biztosan lesz hozzá minden a kamrában. Lehet csak kakaós és vaníliás is, de ha kicsit bátrabb az ember, a kakaós masszába rum is mehet, amitől sokkal finomabb lesz a mutatós desszert.
Egyszerű vaníliás-kakaós süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 25 dekagramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dekagramm finomliszt
- 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 1 evőkanál rum (opcionális)
- 25 dekagramm vaj (olvasztott)
- 6 darab tojás
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját keverjük habosra a cukrokkal, majd csorgassuk bele az olvasztott vajat, azt is keverjük el benne, végül a liszt is legyen beleforgatva.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgájás-lisztes keverékhez.
A massza felét simítsuk sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe (20x30 centiméteres).
A maradék masszába forgassuk bele a kakaót és a rumot, majd csorgassuk a tepsibe öntött tészta tetejére. A sütit 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt süssük meg (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors