Energiabomba kókuszgolyó egészséges kiadásban: tejtermék nélkül készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Ha kókuszgolyó-rajongó vagy, próbáld ki ezt az egészséges változatot is, amely egész napra ellát energiával.
A klasszikus kókuszgolyónál is kevesebb munka van ezzel az egészséges változattal, csak mindent aprítógépbe kell dobni és összedolgozni, ráadásul még méregetni sem kell a hozzávalókat. Az alábbi golyó duplán is kókuszos, mi több, finomított cukor nélkül, datolyával készül, amely magas energiatartalma miatt jó választás.
Az édesség alapját magvak képezik, én mandulát használtam, de dióval vagy kesuval is készülhet. A kakaót se spórold ki belőle, de a vanília is jól áll neki. Az alábbi kókuszgolyó tele van egészséges alapanyagokkal, ha édességre vágysz, ezt bátran nassolhatod.
Energiabomba kókuszgolyó
Hozzávalók 18 darabhoz
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre mandula (egész)
- 20 darab datolya (magozott)
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, mérjük ki az alapanyagokat.
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, dolgozzuk össze az alapanyagokat, míg egynemű, ragacsos masszát nem kapunk.
A masszából gyúrjunk diónyi golyókat, nagyjából 18-20 darab lesz belőle.
Hempergessük őket kókuszreszelékbe. Légmentesen lezárt dobozban, hűvös helyen tároljuk.
Fotó: Getty Images