Macera nélkül készül a gyerekek kedvence, az eperhab – Süteményekbe is töltheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyik legnépszerűbb gyümölcs az eper, amelyből rengeteg finomság készülhet, az egyik nagy kedvenc a sokoldalúan felhasználható eperhab.
Itt az eperszezon, a bogyós gyümölccsel már találkozhatsz a piacok és a boltok kínálatában. A gyerekek nagy kedvence, de mi tagadás, a felnőttek is imádják.
Az eper nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is, magas az antioxidáns tartalma, ezáltal segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Vitaminokban is bővelkedik, C-vitamin tartalma is figyelemre méltó, a kalória tartalma alacsony, fogyókúra alatt bátran fogyasztható, de akkor eszedbe se jusson cukorral megszórni a gyümölcsöt!
Mindig annyit epret érdemes venni, amennyi azonnal elfogy, esetleg 1-2 napig tárolhatod hűtőben, mivel romlandó gyümölcs. Nem csak magában érdemes fogyasztani, isteni desszertek készülhetnek belőle. Az egyik nagy kedvenc az eperhab, amit jól behűtve érdemes kanalazni, bármilyen poharas desszert készülhet belőle, a rétegek közé keksz, babapiskóta és friss gyümölcs is kerülhet. Az eperhabot piskótára kenve is érdemes kipróbálni, tényleg nagyon sokoldalúan felhasználható.
Eperhab
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm eper
- 5 deciliter habtejszín
- 15 dekagramm porcukor
Elkészítés:
A megtisztított epret tegyük tálba, majd botmixer segítségével pürésítsük.
A tejszínt habverő segítségével verjük kemény habbá, miközben a porcukrot (a cukor mennyisége lehet kevesebb vagy több, ízlés szerint) fokozatosan adagoljuk hozzá.
A felvert habot és a pürésített epret óvatosan forgassuk egybe.
Az elkészült eperhabot tároljuk hűtőben tálalásig.
Fotó: Getty Images