Gyönyörű epres cupcake: rózsaszín, habos, cuki sütemények
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mióta gyerekeim vannak, egymást érik a zsúrok és az óvodai, majd most már az iskolai ünnepségek és egyéb alkalmak, amelyekre illik valamit vinni. Ha az ember nem a sarki boltból vagy a cukrászdából szerzi be a süteményt, akkor otthon süt valamit.
Nekem ez általában a késő esti órákra tolódik, amikor már a gyerekek is alszanak, viszont ilyenkor már nem akarok hosszan pepecselni, így bevetem az egyik legegyszerűbb és bombabiztosabb receptet, a muffint. Na, de hogyan lehet a muffint kicsit csinosabbá tenni?
Cupcake, a feldíszített muffin
Mostanában egyre divatosabb lett az úgynevezett cupcake, vagyis minitorta, egy cuki kis egyadagos sütemény, amit szintén muffinformában sütnek ki, a tetejét pedig különböző színes habokkal és egyéb nyalánkságokkal díszítik. Ugyanolyan gyorsan kész, mint a muffin, de sokkal mutatósabb.
Én ebben is a természetesség híve vagyok, így a habba friss gyümölcsöt teszek, a mostaniba epret. A lányomnak amúgy is a rózsaszín az egyik kedvenc színe, és a habot még hercegnősebbé tehetjük különféle szórócukrokkal.
Ha vége az eperszezonnak, tehetünk a habba meggyet vagy más piros gyümölcsöt is.
Epres cupcake
Hozzávalók 12 adaghoz
muffin
- 250 gramm liszt
- 0.5 zacskó sütőpor
- 1 csipet só
- 100 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 100 gramm vaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 200 milliliter tej
krém
- 1 deciliter habtejszín
- 0.5 kávéskanál só
- 200 gramm eper
- 2 bögre porcukor
- 220 gramm vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A muffinokhoz a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a tejet is. Keverjük bele a lisztet, sót és a sütőport is, majd adagoljuk muffinformákba. Sütőben süssük fél órát.
Készítsük el a habot is. Az epret turmixoljuk össze. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd keverjük bele az eperpürét és a csipet sót. A tejszínből verjünk kemény habot, majd ezt is forgassuk bele a krémbe.
A krémet töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle a kihűlt muffinok tetejére. Friss eperrel díszítsük a tetejét.
Fotó: Getty Images