Így készíts fagylaltot gép nélkül: a tejszínes változat alapreceptje

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fagylaltot készíteni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: nem kell hozzá gép, csak két egyszerű alapanyag. Úgyhogy aki eddig azért nem készített fagyit, mert nem volt hozzá professzionális eszköze, az most nyugodt szívvel álljon neki ennek a receptnek.

Ez az alaprecept tényleg két hozzávalót tartalmaz: habtejszínt és sűrített tejet. Azonban nem mindegy, hogy melyik milyen. Előbbiből próbáljunk meg minél zsírosabbat választani, utóbbiból pedig cukrozott változatot használjunk, úgy nem kell mással édesíteni.

Változatok az ízesítésre

Az ízesítésnél tényleg szabadon szállhat a fantázia: ebbe az alapba bármit, de szó szerint bármit tehetünk, csokit, gyümölcsöt, fűszereket, magvakat, ami szem-szájnak ingere.

Azért mutatunk pár verziót segítségnek, ezek 450 mililiternyi alaphoz valók:

  • 1/2 bögre őrölt pisztácia/dió/mogyoró, 3 evőkanál pürésített málna/eper/bármilyen más gyümölcs
  • 120 g mogyorókrém/csokikrém/kókuszkrém
  • 225 g csokicsipsz, 2 marék menta

Legyenek hidegek az alapanyagok

Egyetlen egy dologra kell figyelni: az alapanyagok legyenek jó hidegek, akkor lehet szépen felverni a habot. A fagylaltkészítés előtti napon tegyünk mindent a hűtőbe, akkor biztosan nem lesz vele gond. Ez az adag kb. 1,5 liternyi fagyit eredményez. 

Tejszínes fagylalt alaprecept

házifagyirecept

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 450 milliliter habtejszín (minél zsírosabb)
  • 400 milliliter cukrozott sűrített tej
  • opcionális vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Mindkét alapanyagnak hidegnek kell lennie, úgyhogy a fagylaltkészítés előtti napon tegyük őket a hűtőbe.

Robotgép segítségével verjük fel keményre a habtejszínt. Minél zsírosabb, annál jobb lesz az eredmény.

Ha kemény a hab, kapcsoljuk le a gépet, és óvatosan keverjük bele a sűrített tejet, illetve, ha szeretnénk, a vaníliakivonatot.

Kapcsoljuk vissza magas fokozatra a robotgépet, addig keverjük, amíg sűrű, csúcsos nem lesz a hab.

Most lehet belekeverni a választott alapanyagot a fagyiba, legyen az csokoládé, gyümölcs, magvak. Keverjük át még egyszer a géppel.

Tegyük egy zárható edénybe, majd a fagyasztóba legalább 6 órára. 2 hétig áll el.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük