
Habkönnyű epres tiramisu pohárdesszert: tojás nélkül készül

A meleg napokon nagyon jól fog esni ez a könnyű, frissítő, krémes pohárdesszert, mindenképp jól behűtve kínáld.
Az olasz kedvencet nyári kivitelben is elkészítheted, ha friss gyümölccsel, jelen esetben eperrel turbózod fel. Ez a recept tojás nélkül készül, így nem kell tartanod egy esetleges szalmonellafertőzéstől a forró napokon, de a tejtermékek miatt így is fontos, hogy hűtőben tárold az édességet.
Mint a klasszikus receptben, a babapiskótát ebben a változatban is rumos kávéba áztattuk, de ha gyerekeknek készül a desszert, az alkoholt hagyd el, a kávé helyett pedig használj gyümölcslevet. A krém nagyon könnyű és friss lesz, ugyanis a mascarponét görög joghurttal lazítottuk, de akár egy kevés tejszínhabot is keverhetsz bele, hogy légiesebb legyen az összhatás.
Epres tiramisu pohárdesszert

Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm eper
- 3 ek cukor
- 1 darab citrom
- 250 gramm mascarpone
- 250 gramm görög joghurt
- 1 tk vaníliakivonat
- 8 darab babapiskóta
- 100 ml kávé
- 3 ek rum
- kakaópor (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Az eper leveleit szedjük le, mossuk meg a gyümölcsöt, majd pürésítsük le 1 evőkanál cukorral és citromlével.
A mascarponét, a görög joghurtot, 2 evőkanál cukrot, a vaníliát és 1 evőkanál citromlevet keverjünk alaposan össze.
A kihűlt kávét keverjük össze a rummal. A babapiskótát törjük félbe.
Készítsünk elő 4 kis tálkát/poharat. Tegyünk mindegyik aljára egy kevés eperpürét. A babapiskóta-darabokat áztassuk a kávés keverékbe, majd tegyünk mindegyik pohárba 2 darabot. Kanalazzunk rájuk egy kevés mascarponés krémet, majd ismét eperpüré és babapiskóta következzen. Mascarponéval zárjuk. Ha szeretnénk, szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
Tegyük a pohárdesszertet a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!