Krémes citromtorta sütés nélkül: igazi hűsítő édesség a meleg napokon
A nyári napokon különösen jól tud esni egy nagy szelet savanykás citromtorta.
Az olasz kedvencet nyári kivitelben is elkészítheted, ha friss gyümölccsel, jelen esetben eperrel turbózod fel. Ez a recept tojás nélkül készül, így nem kell tartanod egy esetleges szalmonellafertőzéstől a forró napokon, de a tejtermékek miatt így is fontos, hogy hűtőben tárold az édességet.
Mint a klasszikus receptben, a babapiskótát ebben a változatban is rumos kávéba áztattuk, de ha gyerekeknek készül a desszert, az alkoholt hagyd el, a kávé helyett pedig használj gyümölcslevet. A krém nagyon könnyű és friss lesz, ugyanis a mascarponét görög joghurttal lazítottuk, de akár egy kevés tejszínhabot is keverhetsz bele, hogy légiesebb legyen az összhatás.
Az eper leveleit szedjük le, mossuk meg a gyümölcsöt, majd pürésítsük le 1 evőkanál cukorral és citromlével.
A mascarponét, a görög joghurtot, 2 evőkanál cukrot, a vaníliát és 1 evőkanál citromlevet keverjünk alaposan össze.
A kihűlt kávét keverjük össze a rummal. A babapiskótát törjük félbe.
Készítsünk elő 4 kis tálkát/poharat. Tegyünk mindegyik aljára egy kevés eperpürét. A babapiskóta-darabokat áztassuk a kávés keverékbe, majd tegyünk mindegyik pohárba 2 darabot. Kanalazzunk rájuk egy kevés mascarponés krémet, majd ismét eperpüré és babapiskóta következzen. Mascarponéval zárjuk. Ha szeretnénk, szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
Tegyük a pohárdesszertet a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images