![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Húsz perces recept: az igazi olasz tiramisu sokkal egyszerűbb, mint gondolnád
Tiramisu
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A legtöbb olasz édesség ékegyszerű, mégis élünk-halunk értük. A jó tiramisu titka is csak annyi, hogy abból a pár hozzávalóból tényleg a hozzáférhető legjobbat vegyük. Még tippeket is adunk a beszerzéshez.
A tiramisu ideális nyári desszert: nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, és hűtve kell enni. Egyébként bátran lehet még nyáriasabbra variálni, a kávét és a kakaóréteget idénygyümölcsökre cserélni, finom eperrel, de akár citromos krémmel is. Ebben az esetben még jobb, ha az alkoholt is hozzáigazítjuk: citromoshoz pl. limoncello, epreshez eperbor, cointreau, vagy egy nem túl édes tokaji bor illik. Ebből is látszik, hogy ez nem egy gyerekeknek való desszert, habár kis fantáziával el lehet készíteni a "mentes" verziót is, ha nálatok is annyira olaszmániások a kölykök, mint nálunk.
A tiramisu ráadásul pofonegyszerű is, az igazán finom végeredmény titka az, hogy tényleg vegyünk jót abból néhány dologból, ami kell hozzá. A mascarpone nem tejföl, a babapiskóta meg nem háztartási keksz.
Kipróbáltuk, ezek tényleg jók
Mascarponéból az itthoni mezőny elég lapos, abban viszont teljesen jól muzsikál a Spar, az Aldi és a Lidl saját márkása is (nem a light, a zsíros!). Babapiskótából pedig arra érdemes vadászni, amin a Savoiardi felirat díszeleg, ebből egy nagy csomag két tál elég nagy tál tiramisura is elég.
Tiramisu
![4418080 1a07cea44476d58496ed18d5e0a2568e wm](https://kep.index.hu/1/0/2909/29096/290963/29096389_57dede6880de4f0d6c5dc8da105d5185_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm babapiskóta
- 50 dekagramm mascarpone
- 3 darab tojás
- 1.5 deciliter feketekávé
- 1.5 deciliter rum/aroma/amaretto
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
2. A fehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan a mascarponés masszához forgatjuk.
3. Egy mélytányérba összeöntjük a kávét a maradék alkohollal.
4. Magunk elé készítünk egy - lehetőleg szögletes - tálat. Vagy, ha fontos, hogy szépen tudjuk majd tálalni, üvegpoharakat vagy tálkákat, az egyszemélyes adagoknak.
5. A babapiskótákat egyesével, egy pillanatra a kávéba mártjuk. Nem kell áztatni, a savoiardi olyan, mint a szivacs, így is eleget fog felszívni, de nem fogja szétáztatni az egész desszertünket.
6. A megmártott babapiskótákkal egy rétegben kirakosgatjuk a tál alját. Ha ez megvan, rákanalazzuk a krém felét.
7. Jön a második réteg kávéba mártott babapiskóta. Majd a krém másik fele.
8. Minimum 4-6 órát álljon lefedve a hűtőben, hogy összeérjen. A tetejét közvetlenül tálalás előtt hintjük meg szitából, vékony rétegben a cukrozatlan kakaóporral.
Olvasd el ezt is!