Lágy, krémes sajttorta sütés nélkül: erdei gyümölcsös verzió

3
Nyomtatás
erdei-gyumolcsos-sajttorta-receptje
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sütés nélküli desszertek közül ez az erdei gyümölcsös sajttorta az egyik legmutatósabb és legfinomabb.

Nem véletlen, hogy a sajttorta hosszú ideje őrzi előkelő helyét a legnépszerűbb desszertek között. Krémes, selymes, látványos és könnyedén variálható. A sütés nélküli változat pedig mindig jól jön, hisz gyors, egyszerű, nem igényel különleges konyhai tudást, és már a látványa is csábító.

Ez az erdei gyümölcsös változat minden évszakban megállja a helyét. Nyáron, friss hozzávalókkal hűsítő desszert lehet, ősszel vagy télen pedig fagyasztott gyümölcsökkel is könnyedén elkészíthető. A savanykás bogyósok frissessége tökéletesen ellensúlyozza az édes krémet.

Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, először olvaszd ki, majd szűrd le, hogy ne áztassa el a tortát.

Erdei gyümölcsös sajttorta

erdei-gyumolcsos-sajttorta

Hozzávalók x cm-es formához 22 cm átmérőjű formához

Az alaphoz:

  • 20 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 50 dkg krémsajt
  • 2.5 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A tetejére:

  • 40 dkg erdei gyümölcs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 tasak tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a kekszet aprítógépben daráljuk finomra, vagy törjük össze, és keverjük össze az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába, és tegyük hűtőbe, amíg elkészül a krém.

A hideg tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban a krémsajtot keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével, majd óvatosan forgassuk hozzá a tejszínhabot. A krémet simítsuk a kekszes alapra, és rakjuk a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy megdermedjen.

 A tetejére a gyümölcsöket tegyük egy lábosba, szórjuk meg cukorral, locsoljuk meg citromlével, és melegítsük pár percig, hogy kissé levet eresszen. Ha tortazselét használunk, az utasítás szerint készítsük el, majd keverjük hozzá a gyümölcsökhöz. Hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenletesen eloszlatjuk a krém tetején.

Tegyük a hűtőbe legalább négy órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihentetjük. Friss gyümölcsökkel, mentalevéllel díszíthetjük.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon