Így készül az eredeti Ezer sziget öntet: bevált receptet mutatunk

2
Nyomtatás
ezerszigetontet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nincs is annál jobb és egészségesebb, mint amikor a salátánkat házi öntettel öntjük nyakon. Ez alkalommal egy könnyed Ezer sziget öntet receptet mutatunk.

A salátaöntetek titka, hogy általában pofonegyszerű hozzávalókból készülnek, amelyek rendre megtalálhatók minden háztartásban. Ezúttal egy ízekben tobzódó, krémes Ezer sziget öntetet készítünk el, amelyben az édes ízeket a savanykás csemegeuborka ellensúlyozza.

Az öntet történetéről annyit érdemes tudni, hogy a Kanada és az Egyesült Államok közötti Ezer sziget régióról kapta a nevét, ami a keleti parton, New York közelében található.

Ezer sziget öntet

ezerszigetontet

Hozzávalók 1 bögrényihez

  • 130 g majonéz
  • 60 g tejföl
  • 3 ek. ketcup
  • 1.5 ek. almaborecet
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1.5 ek. apróra vágott kapros csemegeuborka
  • 0.5 tk. hagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsük elő. 

A csemegeuborkát vágjuk apróra, vagy akár le is reszelhetjük.

Az öntet összes hozzávalóját tegyük egy közepes méretű tálba, majd keverjük szép simára.

Fedjük le fóliával, és felhasználásig tegyük be a hűtőbe, ahol akár 1 hétig is eláll.

Ebből a mennyiségből kb. 240 g öntet készíthető el.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon