
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Édes és csípős, mégis varázslatos mézes-mustáros öntetreceptet mutatunk, ami nemcsak salátaöntetként, de akár mártogatósként is megállja a helyét.
A salátaöntetek titka, hogy általában pofonegyszerű hozzávalókból készülnek, amelyek rendre megtalálhatók minden háztartásban. Ezúttal egy ízekben tobzódó, krémes Ezer sziget öntetet készítünk el, amelyben az édes ízeket a savanykás csemegeuborka ellensúlyozza.
Az öntet történetéről annyit érdemes tudni, hogy a Kanada és az Egyesült Államok közötti Ezer sziget régióról kapta a nevét, ami a keleti parton, New York közelében található.
A hozzávalókat készítsük elő.
A csemegeuborkát vágjuk apróra, vagy akár le is reszelhetjük.
Az öntet összes hozzávalóját tegyük egy közepes méretű tálba, majd keverjük szép simára.
Fedjük le fóliával, és felhasználásig tegyük be a hűtőbe, ahol akár 1 hétig is eláll.
Ebből a mennyiségből kb. 240 g öntet készíthető el.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu