Kaszinótojás felturbózva: a tojásfehérje ropogós bundát kap, a lágy krém tetején bacon csücsül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A klasszikus és kedvelt hideg salátát, a kaszinótojást újraálmodtuk, a fehérje ropogós panírt kapott, a sárgájából krémes és ízes töltelék készült, a tetejére pirult bacon került.
Egy kicsit macerásabb az elkészítése, mint a hagyományos kaszinótojásnak, hiszen a fehérjét bepanírozzuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Az eredeti kaszinótojás receptjében a tojásfehérjét békén hagyjuk, maximum a töltelékbe csempészünk belőle egy keveset. Ezzel a panírozós módszerrel nagyot változtatunk a salátán, látványban és ízében is új értelmet nyer.
Első lépésként a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, majd szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A sárgájából és néhány fehérjéből selymes, jól fűszerezett krémet készítünk. A lágy tölteléket villával vagy konyhai robotgép segítségével dolgozzuk simává, majd beletöltjük a rántott fehérjébe.
Remek választás önmagában előtelnek, vagy húsok mellé kínálni. Hétvégi és ünnepi asztalokon is érdemes helyet szánni ennek a különleges töltött tojásnak.
Kaszinótojás
Hozzávalók 8 darabhoz
Kaszinótojás:
- 12 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
Panír:
- 2 darab tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj
Tetejére:
- 4 szelet bacon
- 2 darab zöldhagyma
Elkészítés:
12 darab tojást főzzünk ki, majd miután kihűltek, távolítsuk el a héjukat.
A tojásokat hosszában vágjuk félbe, a sárgájukat kanalazzuk egy tálba. Négy darab főtt fehérjét apróra kockázva tegyünk a sárgájához, mehet bele só, bors, majonéz, tejföl, mustár, majd mindent selymesre keverünk egy villa segítségével.
A bacont saját zsírjában ropogósra sütjük, majd gusztusos kockákra vágjuk.
A újhagyma végét (zöld részét) ízlésünknek megfelelően felvágjuk.
A tojásfehérjéket bepanírozzuk a klasszikus módon: liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
A rántott tojásfehérjéket tálcára pakoljuk, habzsák segítségével a tojássárgájás keveréket a rántott fehérjébe töltjük. A töltelékre pakolunk a szalonnából, majd megszórjuk az újhagyma zöld részével, ha szeretnénk, a tetejére csípős szósz is kerülhet.
Fotó: Getty Images