Ezerarcú körtekrémleves: szerinted kávéval, kék sajttal, mazsolával vagy sült szalonnával a legjobb?
Szerintünk mindegy, csak körtekrémleves legyen

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azt hiszem, néhányszor már említettük, hogy imádjuk a krémleveseket, mert borzasztóan egyszerűen, és gyakorlatilag bármiből elkészíthetőek, az anyagigényük csekély, utólag viszont bármivel kiegészíthetjük és feldobhatjuk. Jó hír, hogy eljött a körtekrémleves ideje.

A körte ugyebár fajtától függően nagyjából nyár közepe óta érik, és még érni is fog vagy október közepéig, úgyhogy van egy csomó időnk. Hogy mire kell az a sok idő? Hát arra, hogy mindenféle variációban kipróbáljuk. Mert lehetőségek bőven vannak, és tutira nem fogtok ráunni.

Az egyik személyes kedvencem a kávés körtekrémleves, ami eléggé egyszerű, mert a kész levest egyszerűen csak meg kell szórni egy kis instant kávéval, és már kész is az ízharmónia. Aki nem annyira kedveli a kávé ízét, tehet a levesére pirított diót vagy mandulát, vagy morzsolhat bele kék sajtot, de mazsolával, aszalt vörösáfonyával, sőt, sült szalonna darabkákkal is érdekes ízhatást érhetünk el.

Kardamom, a titkos fegyver

Szóval, kalandra fel! Főzzél körtekrém levest, és hozd ki belőle, amit csak lehet! Ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé. Az sem baj, ha a kardamomot kihagyod belőle, ha nincs otthon, de ha úgy adódik, hogy te is annyira megszereted a körtekrémlevest, mint mi, érdemes előbb-utóbb beszerezni egy kis zacskóval ebből az izgalmas ízű fűszerből. Jól fog még jönni.

Körtekrémleves

körteleves

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1 kilogramm érett, de nem szottyos körte
  • 15 dekagramm cukor
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 6 darab szegfűszeg
  • 5 darab kardamommag összezúzva
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 150 mililiter tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Feltesszük főni nagyjából egy kétliteres fazékban, felöntjük vízzel.

Hozzáadjuk a fűszereket. Belefacsarjuk a fél citrom levét, és utána dobjuk a héját is (ajánlott kezeletlent vásárolni).

Amikor megpuhult a körte, levesszük a hőforrásról. Ha látjuk a szegfűszegeket, halásszuk ki a levesből, ha nem, akkor sincs semmi baj, majd leülepszik az aljára.

Hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük (nincs szükség hőkiegyenlítésre, a botmixer mindent elintéz).

Tányéron adjunk hozzá mindenféle finomságot, nescafét, mazsolát, kéksajtot, pirított dióféléket, és amit még ki tudunk találni.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük