Ezt a tésztasalátát bátran eheted!
Alakbarát nyári tésztasaláta
3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Imádom a tésztasalátát, de ismerjük a csúnya, gonosz gyors szénhidrátot, amiből borzasztóan sok van a tésztában. Így hát arra vetemedtem, hogy ezt is teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával csinálom meg. Jó hír, hogy nagyon finom és tartalmas lett, ráadásul bűntudat nélkül ehettem, és pillanatok alatt összedobható.
Az egyik trükk, hogy pár hetente érdemes elkészíteni egy-egy nagyobb adag darált húst. Ehhez a csirkemellet ledaráljuk, és fűszerekkel, olajos vajon puhára pároljuk. Kis dobozkákba adagolva meglepően sok ételhez nagyon takarékosan fel lehet használni!
Fotó: Katuci
Ehhez sem kellett több 3-4 dekánál. Ha vajat is teszünk a húshoz, nem szárad ki, és finom szaftos lesz, ha pedig azzal együtt csomagoljuk el, már meg is van az öntet zsiradék része a salátánkhoz - így két legyet ütünk egy csapásra.
Nem baj, ha nincs hús
Ha nincs otthon elkészített darált hús, akkor sincs semmi baj, mivel ez a saláta húsmentesen is készíthető, és úgy is nagyon finom lesz. A hiányzó zsiradék pótlására ebben az esetben egy evőkanál olívaolajjal forgassuk át a tésztát!
Alakbarát nyári tésztasaláta
Hozzávalók 1 adaghoz
- 5 dekagramm teljes kiőrlésű tészta
- 3 dekagramm megsütött darálthús
- 0.5 darab kígyóuborka
- 1 darab avokádó
- 1 darab újhagyma
- 1 ízlés szerint friss bazsalikom
- 1 dekagramm reszelt parmezán
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 ízlés szerint néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük,
majd összekeverjük egy kevés sóval, az előre elkészített darált hússal, a szaftjával, a felkockázott avokádóval, a reszelt parmezánnal, a friss bazsalikomlevelekkel, a szeletelt uborkával és újhagymával.
Mehet rá egy facsarásnyi friss citromlé. Végül megszórjuk egy kevés szezám- vagy lenmaggal. Ennyi, már ehetjük is!
majd összekeverjük egy kevés sóval, az előre elkészített darált hússal, a szaftjával, a felkockázott avokádóval, a reszelt parmezánnal, a friss bazsalikomlevelekkel, a szeletelt uborkával és újhagymával.
Mehet rá egy facsarásnyi friss citromlé. Végül megszórjuk egy kevés szezám- vagy lenmaggal. Ennyi, már ehetjük is!