Meseszép fahéjas almarózsák: romantikus ünnepi desszertet mutatunk

3
Nyomtatás
almarozsa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A megannyi tökéletes, karácsonyi desszert közé nem árt néha egy új és izgalmas, a hagyományostól eltérőt is becsempészni. Ilyen például a fahéjas almarózsa, ami gyorsan és rendkívül egyszerű lépések mentén készül.

A leveles tésztás sütemények mindig aduászok, ha gyorsan szeretnénk finom süteményt készíteni, legyen szó akár sós, akár édes sütiről. Ezúttal a fahéjas almarózsák elkészítésének veselkedtem neki, ami rendkívül gyorsan és könnyen elkészíthető finomság.

Az egyszerűség mellett a külcsínre is sokat ad, hiszen leheletvékony almaszeletekből ölt testet a leveles tésztás alapban sült, rózsaszirmokra emlékeztető desszert. 

Fahéjas almarózsák

almarozsa

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 4 db alma
  • 2 csomag leveles tészta
  • 0.5 db citrom
  • 4 ek. barna cukor
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 ek. vaj
  • a tészta alá búzaliszt
  • a tetejére porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, majd vágjuk félbe. Magozzuk ki óvatosan, hogy a lehető legkevesebb húst veszítsük el belőle.

Vékonyan szeleteljük fel az almákat, lehetőleg egyforma vékony szeletekre.

Egy közepes méretű edényt töltsünk fel félig vízzel, majd facsarjuk bele a fél citrom levét.

Az almaszeleteket tegyük bele ebbe a citromos vízbe. Óvatosan keverjük át, hogy a folyadék minden szeletet bevonjon, majd tegyük be a mikróba 3 percre.

Amíg az almaszeletek a mikróban vannak, egy kis tálban keverjük össze a cukrokat és a fahéjat.

Amikor az almaszeletek elkészültek, egy lyukas kanállal szedjük őket papírtörlőre.

Óvatosan szárítsuk meg őket a törlő segítségével, majd tegyük félre.

A leveles tésztákat terítsük ki magunk elé, vagy nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen.

Késsel vágjuk őket 5 cm széles csíkokra. A csíkokat óvatosan nyújtsuk ki kb. 45 cm hosszúra.

A fahéjas-cukros keverékkel szórjuk meg egyenletesen a csíkokat.

Az almaszeleteket kezdjük el rátenni a tésztacsíkok felső felére úgy, hogy egymást félig fedjék. A tésztacsík alsó felét hajtsuk rá az almára. Az egyik végéről kezdve szorosan tekerjük fel a tésztacsíkot, hogy egy rózsát kapjunk.

A végét csípjük össze vizes ujjakkal, hogy ne essen szét a tekercs.

A tekercsekhez készítsünk elő egy muffinsütő formát, majd vajazzuk és lisztezzük ki alaposan, és mehetnek bele a rózsák.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd 40-45 perc alatt süssük benne készre a rózsákat.

A kész sütiket óvatosan, egy villa segítségével vegyük ki a sütőformából, semmi esetre se abban hagyjuk kihűlni.

Tegyük őket rácsra vagy tányérra, amíg kihűlnek.

Végül hintsük meg őket porcukorral, és akár magában, akár vaníliafagylalt kíséretében tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon