Ellenállhatatlan pizzás rúd: leveles tésztából készül a finomság

Pizzás rúd cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles tésztából készült pizzás rúdnál nem létezik finomabb harapnivaló. Próbáld ki sonkával vagy szalámival töltve!

A leveles tészta szuper találmány, melyből édes és sós finomságok is gyárthatók. A sós változatok közül az egyik legnagyobb kedvenc a pizzás csiga, amit rúd formájában is érdemes elkészíteni.

A pizzás rúd bármilyen töltelékkel összedobható: a receptben sonkát használtunk, de szalámival is kipróbálható, és persze más finomságokat is használhatsz. A pizzás rúd pont olyan finom, mint a csiga, viszont ez sokkal alkalmasabb a csomagolásra, remekül elfér az uzsonnásdobozban. A finomság elkészítéséhez érdemes házi pizzaszószt használni, de ha nincs kedved, időd paradicsomos szószt készíteni, akkor boltban szerezd be.

Pizzás rúd

Pizzás rúd ct

Hozzávalók 20 darabhoz

Az alap:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 150 g pizzaszósz
  • 10 dkg sonka vagy szalámi
  • 10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik leveles tésztát hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki. Ezután kenjük meg pizzaszósszal, majd helyezzük rá a sonkát, és szórjuk meg reszelt sajttal.

A másik leveles tésztát is hajtsuk ki vagy nyújtsuk ki ugyanakkorára, majd borítsuk rá a másik tésztára.

A tésztát vágjuk tetszőleges méretű rudakra, majd sorakoztassuk a pizzás tésztát sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük