Fahéjas-vaníliás körtekrémleves: mennyei kényeztetés

4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Isteni fűszeres krémleves, amely melegen és hidegen is tökéletes - bár ebben az időben inkább a forró verziót ajánlom. A vanília, a fahéj és a szegfűszeg teszi felejthetetlenné ezt a különlegesen finom levest. 

A körtének most van igazán a szezonja, úgyhogy készítsünk minél több finomságot belőle, amíg lehet. A körtés süteményeknek végtelen hosszú a sora, de sokan nem tudják, hogy sós ételekhez és levesekhez is nagyon jól passzol. 

Én most az utóbbira hoztam nektek egy példát. A fahéjnál és a szegfűszegnél nem sok jobb dolog van, úgyhogy egy édes, fűszeres verziót választottam. Rögtön ünnepi hangulatba kerültök, ha nekiálltok ennek a receptnek, az illatok és az ízek is bódítóak. 

A megfőtt körtét le kell turmixolni a főzővizével együtt, majd be kell sűríteni. A sűrítés vaníliás pudingporral történik, ettől lesz az ízélmény kellemesen vaníliás. Ha sűrítés után is hígnak érezzük a levest, akkor keverjünk ki még egy kis plusz pudingport tejjel, ha pedig túl sűrűnek, akkor vízzel vagy tejjel hígítsuk.  

Fahéjas-vaníliás körtekrémleves

körtelevesrecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 7 darab körte
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 deciliter tejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • opcionális méz
Recept idők

Elkészítés:

1. A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a magházukat, majd vágjuk fel nagyobb darabokra.
2. A cukrot karamellizáljuk, tegyük hozzá a körtéket, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, vaníliás cukrot. Lefedve főzzük, míg puhára nem fő, ez forrástól számítva kb. 20 perc.

3. Ha megpuhult a körte, botmixerrel pürésítsük a levest.

4. A pudingport keverjük ki a tejszínnel, majd állandó kevergetés mellett csurgassuk a levesbe. Forrástól számított 2-3 percig főzzük.

5. Kóstoljuk meg, ha nem elég édes nekünk, akkor még mézzel lehet korrigálni az ízeket.
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon