Fahéjas-vaníliás körtekrémleves: mennyei kényeztetés
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Vörös áfonyás energiagolyó: 15 perces egészséges nasi
Lasagne újragondolva: rakottas helyett mennyei, tartalmas leves
Superfood saláta tele vitaminnal: őszi immunerősítés a javából
Puha sütőtökös-banános süti: tojás- és tejmentes recept
Krémes mac and cheese ropogós baconnel: laktató egytálétel
Isteni fűszeres krémleves, amely melegen és hidegen is tökéletes - bár ebben az időben inkább a forró verziót ajánlom. A vanília, a fahéj és a szegfűszeg teszi felejthetetlenné ezt a különlegesen finom levest.
A körtének most van igazán a szezonja, úgyhogy készítsünk minél több finomságot belőle, amíg lehet. A körtés süteményeknek végtelen hosszú a sora, de sokan nem tudják, hogy sós ételekhez és levesekhez is nagyon jól passzol.
Én most az utóbbira hoztam nektek egy példát. A fahéjnál és a szegfűszegnél nem sok jobb dolog van, úgyhogy egy édes, fűszeres verziót választottam. Rögtön ünnepi hangulatba kerültök, ha nekiálltok ennek a receptnek, az illatok és az ízek is bódítóak.
A megfőtt körtét le kell turmixolni a főzővizével együtt, majd be kell sűríteni. A sűrítés vaníliás pudingporral történik, ettől lesz az ízélmény kellemesen vaníliás. Ha sűrítés után is hígnak érezzük a levest, akkor keverjünk ki még egy kis plusz pudingport tejjel, ha pedig túl sűrűnek, akkor vízzel vagy tejjel hígítsuk.
Fahéjas-vaníliás körtekrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 7 darab körte
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál citromlé
- 2 deciliter tejszín
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- opcionális méz
Elkészítés:
2. A cukrot karamellizáljuk, tegyük hozzá a körtéket, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, vaníliás cukrot. Lefedve főzzük, míg puhára nem fő, ez forrástól számítva kb. 20 perc.
3. Ha megpuhult a körte, botmixerrel pürésítsük a levest.
4. A pudingport keverjük ki a tejszínnel, majd állandó kevergetés mellett csurgassuk a levesbe. Forrástól számított 2-3 percig főzzük.
5. Kóstoljuk meg, ha nem elég édes nekünk, akkor még mézzel lehet korrigálni az ízeket.