![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni Fanta szelet torta: a mutatós süteményt gyerekjáték elkészíteni
![fantatorta2](https://kep.index.hu/1/0/4254/42540/425409/42540974_3247010_cdfb6a0d7c3578b77763964ee3982177_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha szereted a Fanta szeletet, készítsd el tortaformában is, a húsvéti asztal éke lesz ez a sütemény.
Töredelmesen bevallom, bár nagyon szeretem, nem készítettem még Fanta szeletet, pedig ünnepeken mindig előkerül a receptje. Úgy gondoltam, itt az idő, idén húsvétkor én szeretném tálalni a finom süteményt. Most nem a megszokott formában, hanem tortaként készítettem el, ízre teljesen ugyanaz, mint a klasszikus, viszont még mutatósabb, így megkoronázhatod vele az ünnepi asztalt.
Lehet, hogy a részfolyamatok miatt bonyolultnak tűnik az összeállítása, pedig cseppet sem nehéz. Az alapja kakaós piskóta, ennek az elkészítéséhez talán kell egy kis rutin, viszont a túrókrémet csak össze kell keverni, a tetejére pedig pudingot főzni, de tej helyett narancsos üdítőből. A három különböző réteg a hűtőben áll össze, mutatós és mennyei lesz a végeredmény.
Fanta szelet torta
![fantatorta](https://kep.index.hu/1/0/4254/42541/425410/42541022_56e665d60a0539107a20fcfbf15819f2_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta:
- 5 darab tojás
- 80 gramm cukor
- 80 ml olaj
- 50 gramm liszt
- 1.5 evőkanál kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Túrókrém:
- 500 gramm túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 150 gramm porcukor
- 200 gramm vaj (puha)
Tetejére:
- 7 dl Fanta üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A süti 24 centis tortaformában készült.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral.
Kezdjük a tésztával: a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk kemény habot 1 csipet sóval. A sárgáját keverjük habosra a cukorral.
Öntsük a tojássárgájához az olajat, majd szitáljuk bele a lisztet, sütőport és a kakaóport, keverjük össze. A végén spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot is, óvatosan, ne nagyon törjön.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 15-20 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a krémet: a puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd dolgozzuk bele a túrót is. Kenjük a krémet a kihűlt tésztára, egyenletesen oszlassuk el rajta, majd tegyük a hűtőbe, míg készül a teteje.
Készítsük el a tetejére valót: a pudingport és a cukrot keverjük csomómentesre egy kevés üdítővel. Az üdítő nagyobb részét tegyük egy lábasba. Öntsük hozzá a pudingos keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.
Várjunk, míg kicsit hűl – nem szabad teljesen kihűteni, mert akkor már nem lehet kenni, de forrón se öntsük a túróra –, amikor langyos, kenjük szét a túrókrém tetején. A kész tortát tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára vagy egész éjszakára.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!