Selymes, levegős csokimousse – Fehér csokiból még különlegesebb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A fehér csoki nagy kedvenc a családban, talán még a tejcsokit is leelőzi népszerűségben.
A csokikrém, avagy elegánsabb nevén a csokimousse elkészítése annyira egyszerű, hogy legszívesebben minden nap ez lenne nálunk az asztalon desszertként. Az csak hab a tortán, hogy sok alapanyag sem kell hozzá, az alább olvasható verzióhoz konkrétan kettő, ha pohárdesszertként szolgáljuk fel, akkor négy.
A fehér csoki nagy szerelem a családban, de ha valakinek mégis fenntartásai lennének, nyugodtan készítsék el ét- vagy tejcsokoládéból.
Fehér csokis mousse
Hozzávalók 2 adaghoz
- 300 gramm fehér csokoládé
- 300 milliliter habtejszín
- opcionális csokichips
- opcionális keksz (édes)
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsük fel a tejszín háromnegyedét. A tejszínnek forrónak kell lennie, picit bugyborékoljon a teteje, de ne forraljuk fel. Vegyük le a hőmérsékletet, adjuk hozzá az apróra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és teljesen össze nem keveredik a tejszínnel. Vegyük le a tűzről, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.
A maradék tejszínhabot verjük fel, és amikor a csokimousse kihűlt, kanalazzuk rá. A tetejére reszeljünk étcsokoládét. Ha pohárkrémként készítenénk, akkor az aljára tegyük összetört kekszet is. Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images