Isteni, fehér csokis kókuszgolyó – Lágy lesz az olvasztott csokitól, ropogós a kókusztól
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Erdélyi zakuszka családi recept alapján: egész télen eláll a zöldségkrém
Ropogós
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Krémes sütőtökös tészta: sok parmezánnal az igazi
Foszlós, zabpelyhes-mézes kenyér: tökéletes édes vagy sós alap
Ezért kezdd a napot citromos vízzel: hálás lesz a szervezeted
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
A kókuszgolyót mindenki szereti, nem találkoztam még olyan emberrel, aki nemet mondott volna rá, mikor megkínálták.
A kókuszgolyó minden vendégség vagy baráti összejövetel elengedhetetlen tartozéka. Szinte mindenki készített már, mert nagyon egyszerű, sütni sem kell, ráadásul nagy mennyiségben sem nagy munka az elkészítése. Kicsit mindenki másképp csinálja, van, aki tesz meggyet a közepébe, van, aki nem, de a végeredmény nagyjából ugyanaz.
Ez a változat most annyiban más, hogy fehér csokiból készül egy kis tejszínnel dúsítva, amitől fantasztikusan krémes állagot kap. Mondanom sem kell, nálam, amiben fehér csoki van, csak nyerő lehet.
Fehér csokis kókuszgolyó
Hozzávalók 6 adaghoz
- 50 gramm édes keksz
- 1 evőkanál rumaroma
- 150 gramm fehér csokoládé
- 50 milliliter tejszín
- 100 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
A kekszet zúzzuk egészen apróra, akár kézzel, akár aprítógéppel. Tegyük bele egy tálba, öntsük rá a rumaromát, keverjük össze. A csokit törjük össze, öntsük rá a tejszínt, majd olvasszuk fel mikróban vagy lassú tűzön. Ha felolvadt, öntsük rá a kekszes keverékre, és addig keverjük, míg krémes állaga nem lesz.
Takarjuk le a tálat, tegyük hűtőbe 2 órára.
A kókuszreszeléket szórjuk egy másik tálba. A kekszes-csokis masszából vegyünk ki mindig egy teáskanálnyi adagot, majd gyorsan formázzunk belőle gombócot, végül jó alaposan forgassuk meg a kókuszreszelékben. Ha készen vagyunk, a kész gombócokat ismét tegyük hűtőszekrénybe néhány órára kínálás előtt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!