Fehér csokis-kókuszos bonbon: elegáns desszert egyszerűen

8
Nyomtatás
Feher-csokis-kokuszos-bonbon-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a desszert könnyed, kevés hozzávaló alkotja, és még mutatós is, így akár házi készítésű ajándékként is megállja a helyét.

Ha egy gazdag ízvilágú, selymes és nagyon finom bonbonra vágysz, ami ráadásul sok rostot és egészséges zsírokat is tartalmaz, akkor próbáld ki ezt a fehér csokis-kókuszos desszertet.

Az édesség trükkös, ugyanis a nevével ellentétben nem tartalmaz csokoládét: helyette kakaóvaj és natúr makadámdió kerül bele, amelyek a többi hozzávalóval együtt olyan ízt eredményeznek, mintha fehér csokit ennél – és még egészségesebb is! A desszert nem tartalmaz sem tejet, sem más állati eredetű összetevőt, így növényi étrendbe is beilleszthető.

Fehér csokis-kókuszos bonbon

Feher-csokis-kokuszos-bonbon

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 100 g natúr makadámdió
  • 180 g kókuszreszelék
  • 80 g kakaóvaj felolvasztva
  • 30 g porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 50 g kókuszreszelék (a hempergetéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a makadámdiót és a kókuszreszeléket aprítógépbe, és magas fokozaton addig dolgozzuk, amíg egy sűrű, pasztaszerű állagot nem kapunk. Legyünk türelmesek, ez 10-12 percet is igénybe vehet, közben pedig többször állítsuk le a gépet, és kaparásszuk le az edény oldalára kicsapódott nagyobb darabokat.

Adjuk hozzá az olvasztott kakaóvajat, a porcukrot, a vaníliakivonatot és a sót, és dolgozzuk össze. Kanalazzuk a krémet egy nem túl mély edénybe, majd 2 órára tegyük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Kanalazzunk belőle teáskanálnyi mennyiségeket, formázzuk szabályos golyókká, és forgassuk kókuszreszelékbe. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon