Édes, házi panna cotta fehér csokoládéval – Így lesz tökéletesen remegős

pannacotta2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nem nehéz finom és lágy panna cottát készíteni, csak a zselatin használatára kell odafigyelni.

A híres olasz desszert, a panna cotta akkor az igazi, ha lágy, könnyed, remegős az állaga, se nem folyik, se nem túl tömör. A panna cotta alapja a minél zsírosabb tejszín és a zselatin, jelen esetben lapzselatint fogunk használni. Az alapot könnyedén és sokféleképpen lehet ízesíteni, most fehér csokoládé fogja feldobni.

A tejszínes panna cotta tetejéről nem hiányozhat valamilyen gyümölcsszósz: az alábbi receptben ribizliöntet szerepel, de a gyümölcsöt nyugodtan variálhatjátok, másfajta bogyós gyümölccsel is ugyanúgy működik. 

Panna cotta

pannacotta

Hozzávalók 4 személyre:

Panna cotta:

  • 3 darab zselatinlap
  • 1 liter hideg víz
  • 430 milliliter tejszín
  • 90 gramm fehér csokoládé
  • 7 evőkanál tej
  • 50 gramm cukor

Ribizliszósz:

  • 110 gramm ribizli
  • 60 milliliter víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a zselatinlapokat egy tálba úgy, hogy ne fedjék egymást, majd öntsük rájuk a hideg vizet. Hagyjuk őket puhulni kb. 10 percig.

Egy kis lábasban melegítsük össze a tejszínt és a csokoládét, míg a csoki el nem olvad teljesen. 

A zselatinlapokat vegyük ki a vízből, nyomkodjuk, csavarjuk ki belőlük a nedvességet, majd adjuk őket a forró, de nem forrásban lévő tejszínes-csokis alaphoz. Keverjük el benne, míg teljesen el nem vegyül, de ne hagyjuk felforrni, majd kapcsoljuk le alatta a lángot. Rögtön keverjük bele a tejet és a cukrot is, hogy utóbbi is teljesen elolvadjon benne.

A krémet osszuk szét 4 tálkában, majd ha picit hűlt, tegyük hűtőbe 3-4 órára.

Amíg hűl a panna cotta, a megmosott ribizlit, a vizet, a cukrot és a citromhéjat melegítsük össze egy kis lábasban. Forrástól számított 5 percig főzzük, folyamatosan kevergessük. Ha kész, hagyhatjuk a ribizliket egészben is, de botmixerrel is pürésíthetjük, majd egy szitán átszűrhetjük.

A hideg panna cottát a ribizliszósszal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük