Mennyei, fetával és spenóttal töltött gomba – Szénhidrátszegény ebéd pillanatok alatt

Nyomtatás
spenóttal és fetával töltött gombafejek cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A töltött gomba nagy kedvenc, amely tökéletes előétel, de köret mellé, főfogásként is kínálható.

A gombával nem mindenki ápol jó viszonyt, aki viszont szereti, igyekszik sokat enni belőle. Kitűnő fehérjeforrás, így aki húsmentesen étkezik, mindenképpen építse be az étrendjébe. Nagyon változatosan felhasználható, ha a pörköltes, paprikás ételeket szereted, akkor olyat is készíthetsz gombából, de ki is ránthatod.

A töltött gomba nagyon népszerű, főleg előételként tálalják, de ha darált hússal töltöd meg, akkor főfogásként is megállja a helyét. Természetesen húsmentes verzióban is készülhet, a spenót és a feta nagyon jól működik töltelékként is.  

Fetával és spenóttal töltött gomba

spenóttal és fetával töltött gombafejek recept

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 24 darab gomba (nagyobbak)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 280 gramm spenót (leveles vagy fagyasztott)
  • 220 gramm feta sajt
  • 110 gramm krémsajt
  • 2 evőkanál kakukkfű (friss vagy őrölt)
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 50 milliliter csirkealaplé
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 60 gramm parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Takarjuk le a tepsit sütőpapírral.

A gombákat tisztítsuk meg, vegyük ki a szárukat, szórjuk meg őket sóval és borssal, és fektessük le a sütőpapírra a kalapjukkal lefelé. Süssük 15 percig, majd fordítsuk meg, és így is süssük negyedórát.  

Amíg a gombák sülnek, egy edényben melegítsünk 1 evőkanál olívaolajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát körülbelül 5 perc alatt, majd további egy percig a szintén apróra vágott fokhagymát. Keverjük hozzá a kinyomkodott spenótot (ha fagyasztott), morzsoljuk rá a fetát, adjuk hozzá a krémsajtot, a kakukkfüvet, a petrezselymet, öntsük rá a csirkealaplevet, sózzuk, borsozzuk. Főzzük 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. 

Mindegyik gombakalapba tegyünk egy evőkanállal a masszából, majd szórjuk meg parmezánnal. Toljuk vissza a sütőbe, és süssük 10-15 percig, amíg át nem sülnek a kalapok. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon