Mennyei gombapaprikás nokedlivel és sok tejföllel: kétféle gombából sokkal finomabb lesz

gpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes és laktató fogás készülhet csak egy fajta gombából, de mixelve is érdemes kipróbálni, sokkal izgalmasabb, ha többféle íz találkozik a pörköltben.

A gombapaprikás hazai kedvenc, nokedlivel és jó sok tejföllel kínálva a legfinomabb. A tejfölt habarásként is a pörköltbe keverheted, és még tálalásnál pluszban is kínálhatod mellé. Én kivételesen most csak a tálalásnál szervíroztam a hűs tejterméket.

A gombapaprikást bátran fűszerezd, az alap só és bors mellett érdemes majoránnát is használni, a sima pirospaprika mellé pedig füstös változat is mehet. Ha szereted a pikánsabb zamatot, akkor csípős paprikakrémből is kerülhet egy kevés a pörköltbe.

Gombapaprikás nokedlivel

gpct1

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm gomba (csiperke, barna csiperke és laskagomba)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • olaj szükség szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 milliliter víz
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • tejföl ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított gombát daraboljuk fel tetszőlegesen, majd száraz serpenyőben pirítsuk le.

A finomra vágott hagymát olajon dinszteljük meg, majd dobjuk rá a finomra vágott paprikát, zúzott fokhagymát. 1-2 perc után öntsük fel a vízzel és a pirospaprikát is keverjük el benne.

A lepirított gombát keverjük a hagymához, ízesítsük sóval és borssal, főzzük sűrűre a szaftot.

Az elkészült gombapaprikást nokedlivel és tejföllel kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük