Mennyei gombapaprikás nokedlivel és sok tejföllel: kétféle gombából sokkal finomabb lesz

8
Nyomtatás
gpcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes és laktató fogás készülhet csak egy fajta gombából, de mixelve is érdemes kipróbálni, sokkal izgalmasabb, ha többféle íz találkozik a pörköltben.

A gombapaprikás hazai kedvenc, nokedlivel és jó sok tejföllel kínálva a legfinomabb. A tejfölt habarásként is a pörköltbe keverheted, és még tálalásnál pluszban is kínálhatod mellé. Én kivételesen most csak a tálalásnál szervíroztam a hűs tejterméket.

A gombapaprikást bátran fűszerezd, az alap só és bors mellett érdemes majoránnát is használni, a sima pirospaprika mellé pedig füstös változat is mehet. Ha szereted a pikánsabb zamatot, akkor csípős paprikakrémből is kerülhet egy kevés a pörköltbe.

Gombapaprikás nokedlivel

gpct1

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm gomba (csiperke, barna csiperke és laskagomba)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • olaj szükség szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 milliliter víz
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • tejföl ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított gombát daraboljuk fel tetszőlegesen, majd száraz serpenyőben pirítsuk le.

A finomra vágott hagymát olajon dinszteljük meg, majd dobjuk rá a finomra vágott paprikát, zúzott fokhagymát. 1-2 perc után öntsük fel a vízzel és a pirospaprikát is keverjük el benne.

A lepirított gombát keverjük a hagymához, ízesítsük sóval és borssal, főzzük sűrűre a szaftot.

Az elkészült gombapaprikást nokedlivel és tejföllel kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon