Filléres petrezselyemleves tejföllel: krumplitól laktató az egyszerű fogás

4
Nyomtatás
pkcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A petrezselyemleves akkor a legfinomabb, ha a zöldet két részletben forgatod bele, úgy jól érződik a friss zamata.

A petrezselymet nem érdemes sokáig hőkezelni, mert a hő hatására veszít értékeiből. Vannak azonban olyan receptek, melyekben már az elején használni kell a zöldfűszert, ilyenkor két részletben érdemes alkalmazni, mert úgy sokkal jobban érződik az íze, és jótékony tulajdonságai is megmaradnak.

A zöld leves kevés hozzávalóból készül, de tálalásnál érdemes pirított kenyérkockákkal dúsítani, úgy táplálóbb lesz. Néhány darab főtt burgonyát is készíthetsz mellé, a krumplit kockákra vágva helyezd a leves tetejére.

Filléres petrezselyemleves

pklct

Hozzávalók 4 személyre

  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 darab krumpli
  • 3 csokor petrezselyem
  • 6 dl víz vagy zöldségalaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 250 g tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Egy kevés olajat egy magas falú edényben forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát és dinszteljük üvegesre.

A megmosott, közepes kockákra vágott krumplit keverjük a hagymához a 2 csokor durvára darabolt petrezselyemmel együtt.

Ezután öntsük fel a vízzel vagy az alaplével, fűszerezzük sóval és borssal.

Amikor a krumpli megpuhult, akkor a maradék petrezselymet is adjuk a leveshez, botmixerrel pürésítsük.

A tejfölt keverjük a leveshez, 1-2 perc alatt forraljuk egybe, majd vegyük le a tűzhelyről.

A levest hűvös tejföllel és krutonnal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon