Aranyló csirkeszárnyleves gazdagon: finom és olcsó
Attól, hogy a csirkeszárnyleves nem drága, még nagyon ízletes.
A petrezselymet nem érdemes sokáig hőkezelni, mert a hő hatására veszít értékeiből. Vannak azonban olyan receptek, melyekben már az elején használni kell a zöldfűszert, ilyenkor két részletben érdemes alkalmazni, mert úgy sokkal jobban érződik az íze, és jótékony tulajdonságai is megmaradnak.
A zöld leves kevés hozzávalóból készül, de tálalásnál érdemes pirított kenyérkockákkal dúsítani, úgy táplálóbb lesz. Néhány darab főtt burgonyát is készíthetsz mellé, a krumplit kockákra vágva helyezd a leves tetejére.
Egy kevés olajat egy magas falú edényben forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát és dinszteljük üvegesre.
A megmosott, közepes kockákra vágott krumplit keverjük a hagymához a 2 csokor durvára darabolt petrezselyemmel együtt.
Ezután öntsük fel a vízzel vagy az alaplével, fűszerezzük sóval és borssal.
Amikor a krumpli megpuhult, akkor a maradék petrezselymet is adjuk a leveshez, botmixerrel pürésítsük.
A tejfölt keverjük a leveshez, 1-2 perc alatt forraljuk egybe, majd vegyük le a tűzhelyről.
A levest hűvös tejföllel és krutonnal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu