Fogyisali amivel nem nélkülözünk: rukkolás fügesaláta minden jóval - nem maradsz éhes
Olaszosan, parmezánnal és prosciuttóval
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Két éve úgy nézett ki, hogy a kemény tél alatt elfagyott az öreg, harminc éves fügefánk, de szerencsére egyszer csak újra kihajtott. Most pedig, mintha mi sem történt volna, megint ontja a csodás és édes gyümölcsöket. Szerencsére lekvárt, sajttortát és salátát minden gyümölcsből lehet készíteni, próbáljuk most ki az utóbbit, nem fogjuk megbánni!
A jó salátának az a titka, hogy megfelelő összhangba kell hozni az ízeket, a színeket és az állagokat. Édeset a sóssal és a savanyúval, pirosat a zölddel és a sárgával, roppanóst a puhával és lággyal. Ha ez megvan, nyert ügyünk van, mert a salátánk nemcsak finom, hanem izgalmas is lesz.
Ennek a verziónak az alapja a füge és a rukkola, igen, kitaláltátok, azért, mert ezek teremnek jelenleg a kertemben. Kell még hozzá levegőn szárított sonka, pirított mandulaforgácsok és parmezán, mert azzal nem foghatunk mellé, és már kész is a kompozíció.
Locsolás előtt kóstolj!
Ennél több ízt már nem is igényel, de ha nagyon szeretnétek, megöntözhetitek egy kis balzsamecettel. Előtte azonban feltétlenül kóstoljátok meg csak így, "szárazon", mert lehet, hogy ti sem szeretnétek már tovább fokozni az élvezeteket.
Füge és rukkola saláta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 marék rukkola
- 3 darab füge
- 5 dekagramm parmezán
- 5 dekagramm mandulaforgács
- 10 dekagramm levegőn szárított sonka
Elkészítés:
A fügéket negyedekbe vágjuk, a sonkát nagyobb darabokra tépjük, a parmezánból forgácsokat vágunk, és összekeverjük a rukkolával és a mandulával. Kész is van az isteni saláta.
Fotó: Shutterstock