Krémes fokhagymás-tejszínes tészta zöldfűszerekkel: 20 perc alatt az asztalra kerül
A krémes és laktató fokhagymás, tejszínes tészta a sietős esték megmentője, ugyanis villámgyorsan az asztalra kerül.
Ki mondta, hogy a tésztaételek nem lehetnek laktatóak? Ha húst is teszel hozzájuk, akkor felérnek egy komplett főfogással, és nem is leszel hamar éhes utánuk. A csirkehúshoz a tejszínes szósz illik a legjobban, és érdemes valamilyen zöldfűszerrel ízesíteni, akár illatos petrezselyemmel. A tészta fajtája igazából mindegy, a lényeg, hogy jól tapadjon rá a szósz.
Tejszín helyett használhatsz mascarponét, amely szintén nagyon krémes, és a fanyarabb citrommal nagyon jó párost alkotnak. Ha nagyon meleg van, hagyd ki a húst, és keverj hozzá zöldborsót, amely szintén nagyon értékes növényi fehérjeforrás.
A csirkemellet vágjuk fel szeletekre vagy kockákra, tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és forgassuk össze olívaolajjal. Hagyjuk kicsit pihenni.
A petrezselymet, a hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsunk olajat, és pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 1 percig. Keverjük hozzá a csirkemellet, és pirítsuk fehéredésig.
Míg a csirke pirul, a tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére a csomagoláson írtak szerint. Szűrjük le, majd forgassuk a csirkéhez. Öntsük rá a tejszínt, szórjuk meg petrezselyemmel, és várjuk meg, amíg rottyan egyet. Forrón, azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu