Ropogósra sült, fűszeres, rántott csirkeszárny: ettől a páctól lesz fantasztikus
A rántott csirkeszárny különleges lesz, ha ínyenc pácban pihenteted panírozás előtt.
A csirkemell szárazabb húsrész, ha nincs megfelelően pácolva és fűszerezve, gumis és ízetlen lesz. Az igazán finom pác titka a fűszerezésben rejlik: az olajat, jelen esetben olívát, minél többféle, lehetőleg friss zöldfűszerrel érdemes keverni. Az alábbi nedves pácba kakukkfű, oregánó, rozmaring és petrezselyem került, és természetesen a fokhagymával sem spóroltunk, az adja meg a karakterét.
A fűszerek és az olaj mellé citromlevet és citromhéjat is kevertünk, így mediterrán ízvilágot kap a hús, a görög tengerpartot varázsolja a konyhádba ez a recept.
Bár a pác nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szaftos legyen a csirkemell, a sütésére is figyelni kell: magas hőmérsékleten készítsd, és ha elkészült, alufólia alatt pihentesd 5 percet, mielőtt szeletelnéd.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Az egyik citrom héját reszeljük le, és mindkettő levét facsarjuk ki. A friss petrezselymet aprítsuk össze.
Keverjük össze a pác hozzávalóit egy tálban. Tegyük bele a csirkemelleket. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, de akár 2 órára.
Melegítsük elő a grillt, vékonyan kenjük le olajjal a rácsot. A csirkemellet vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla a felesleget, majd oldalanként nagyjából 5-7 percig süssük őket.
Fólia alatt hagyjuk pihenni 5 percig, mielőtt szeletelnénk és tálalnánk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu