Ropogósra sült, fokhagymás csirkecomb: omlós és enyhén csípős
A sült csirkecomb fokhagymás pácban érlelve pikáns, finom fogás.
A csibe legszaftosabb része a combja, mellyel kicsontozva is dolgozhatsz, ha attól tartasz, hogy nem sül át rendesen a hús. A comb legnépszerűbb elkészítési módja, ha sütőbe tolva pirul. Ám ettől jóval izgalmasabb alapanyag, szinte bármit lehet belőle készíteni. Érdemes serpenyőben, zöldségekkel keverve is kipróbálni. A serpenyős csirkecomb akkor igazán finom, ha a külseje ropogós, belül pedig szaftos. Hogy ezt elérd, a húst lisztben forgasd meg, utána pirítsd minden oldalát, úgy páratlanul finom lesz.
A fejedelmi fogás a fehérbortól kapja meg különleges zamatát, de ennyivel nem ér véget a kényeztetés. A fokhagymás tejföl is érezteti magát, plusz attól lesz ellenállhatatlanul selymes a szaft.
A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval és borssal, utána forgassuk lisztbe.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd tegyük bele a csirkecombokat, és mindkét oldalukat süssük 5-8 percig. Sütés után a húsokat szedjük tányérra és tegyük félre.
Abba a serpenyőbe, amelyben a hús készült, tegyünk vajat, majd amikor felolvadt, dobjuk rá a hagymát és dinszteljük üvegesre.
A hagymára dobjuk rá az előkészített zöldségeket (kelbimbó, zöldbab, gomba), pirítsuk őket 5-8 percig, közben fűszerezzünk sóval és borssal.
A combokat tegyük vissza a serpenyőbe, öntsük rá az alaplét és a fehérbort.
A tejfölt keverjük össze a tejjel és a reszelt fokhagymával, majd adjuk a húshoz és a zöldségekhez a chilipaprikával együtt. Az ételt közepes láng felett 10-15 percig főzzük (tovább is lehet).
A kész ételt kenyérrel is lehet tunkolni, de kínálhatjuk rizzsel vagy tésztával is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu