Vajpuhára sült csirkemell lágy sárgabarackmártással: izgalmas fogás kevés munkával
Ha te is azok közül való vagy, akik szeretik a gyümölcs és a hús párosítását, mindenképp készítsd el ezt a puha, szaftos csirkemellet sárgabarackmártással.
A csábító fogás elkészítésével nem lesz sok gondod, ami pedig még vonzóbbá teszi, hogy egy serpenyő bőven elég az összeállításához.
A csirkemellet mindenki szereti, ezért mindig tökéletes választás. A húsnak jól áll, ha ropogós bundában pirul aranybarnára, de szaftos ételek is készülhetnek belőle. A csirkéhez remekül illik a tejszín, a gazdag, selymes mártásban egyszerűen mennyei. Hogy a szósz igazán ízletes legyen, érdemes szalonnával dúsítani, a ropogós daraboktól pluszaroma kerül az ételbe. A tejszínes húshoz zöldség is passzol, a legtöbb esetben gomba kerül mellé, érdemes azonban borsóval vagy zöldbabbal is kipróbálni.
A húst fűszerezzük sóval és borssal.
Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd a húst mindkét oldalán süssük 8-10 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre.
A bacont kockázzuk fel, majd dobjuk a serpenyőbe, és süssük pirosra. Amikor a bacon megkapta a kívánt színt, keverjük hozzá a finomra vágott hagymát, és dinszteljük üvegesre.
Amikor a hagyma szépen összeesett, akkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítsuk. Ezután öntsük fel alaplével vagy vízzel, tegyük bele a csirkehúst és a borsót is. Az ételt fűszerezzük kakukkfűvel.
Az ételt főzzük 10-12 percig, majd öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a reszelt parmezánt és a citrom facsart levét. Ezután főzzük néhány percig, addig, amíg az étel besűrűsödik.
A tartalmas fogást kínáljuk krumplis körettel, rizzsel vagy tésztával.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu