Házi pesto fokhagymából és petrezselyemből: amíg a szósz készül, a tészta is megfő hozzá
A parmezánnal, dióval gazdagított, saját készítésű pesto feldobja a legegyszerűbb tésztát is.
Pesto sok mindenből készülhet, a leggyakrabban tésztával egybeforgatva szokás fogyasztani, de kenyérre is kenheted, pizzafeltét is lehet, vagy zöldségeket mártogathatsz bele. A franciák pestója, a pistou kísértetiesen hasonlít az olasz verzióra, bár ebben nem kap helyet a sajt és a fenyőmag, és fogyasztását tekintve is új élményt ad.
A francia pestót hagyományosan zöldséglevesre szokás kanalazni, úgy érvényesül a legjobban a zamata, de bármilyen más levest megkoronázhatsz vele, ez ízlés kérdése. Természetesen tésztával is kipróbálhatod az egyszerű szószt.
Az összes hozzávalót helyezzük aprítógépbe, és turmixoljuk össze.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu