![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes, pestós tészta pirult csirkemellel: fűszeres kéregben sül a hús
![csirkepesto2](https://kep.index.hu/1/0/3235/32351/323518/32351865_2480831_fde2f7ae45c91f4711e6746f70cd21ba_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Villámgyors, laktató ebéd- vagy vacsoraötlet, amit a home office közben is könnyedén összedobhatunk.
Egy újabb laktató tésztaétel, amihez pestóra, csirkemellre és körülbelül 20 perc időráfordításra van szükség. A pestóból bolti változatot is lehet használni, de ha van rá lehetőség - esetleg cserepes bazsalikomot nevelgettek az erkélyen -, akkor érdemes házilag elkészíteni.
A csirkemellet lehetőség szerint grillezni kell, vagy forró serpenyőben pirosra sütni, a hústól laktató, fehérjedús és sokkal összetettebb lesz a fogás. Az étel lelke a bazsalikom és a fokhagyma, de a parmezánt se sajnáljátok belőle.
Pestós tészta csirkemellel
![csirkepesto](https://kep.index.hu/1/0/3235/32351/323518/32351895_33216dc527ffbc66e17f6bb3bea7b41a_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Pesto:
- 50 gramm bazsalikom
- 50 gramm mandula (hámozott)
- 50 gramm parmezán
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 darab citrom
- 1 gerezd fokhagyma
Tészta:
- 2 darab csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 500 gramm tészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Készítsük el a pestót. A bazsalikomot, a parmezánt, a mandulát, a citrom levét és a fokhagymát aprítógépben dolgozzuk össze. Kisebb adagokban csurgassuk hozzá az olívaolajat, azzal is dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben al dente-re. A tészta főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd egy forró serpenyőben - vagy grillen - süssük meg mindkét oldalukat. Kb. 5-7 perc kell egy oldalának, ez a csirkemell vastagságától függ. Tegyük félre.
A serpenyőben melegítsünk olívaolajat, majd dobjuk bele az összeszelt fokhagymát, 20-30 másodpercig pirítsuk.
Borítsuk rá a tésztát és a pestót a fokhagymára, alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi főzővizet, hogy krémes legyen. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, keverjük a tésztába, vagy a tetején tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!