Krémes, pestós tészta pirult csirkemellel: fűszeres kéregben sül a hús

csirkepesto2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Villámgyors, laktató ebéd- vagy vacsoraötlet, amit a home office közben is könnyedén összedobhatunk.

Egy újabb laktató tésztaétel, amihez pestóra, csirkemellre és körülbelül 20 perc időráfordításra van szükség. A pestóból bolti változatot is lehet használni, de ha van rá lehetőség - esetleg cserepes bazsalikomot nevelgettek az erkélyen -, akkor érdemes házilag elkészíteni.

A csirkemellet lehetőség szerint grillezni kell, vagy forró serpenyőben pirosra sütni, a hústól laktató, fehérjedús és sokkal összetettebb lesz a fogás. Az étel lelke a bazsalikom és a fokhagyma, de a parmezánt se sajnáljátok belőle.

Pestós tészta csirkemellel

csirkepesto

Hozzávalók 6 személyre:

Pesto:

  • 50 gramm bazsalikom
  • 50 gramm mandula (hámozott)
  • 50 gramm parmezán
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 darab citrom
  • 1 gerezd fokhagyma

Tészta:

  • 2 darab csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 500 gramm tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a pestót. A bazsalikomot, a parmezánt, a mandulát, a citrom levét és a fokhagymát aprítógépben dolgozzuk össze. Kisebb adagokban csurgassuk hozzá az olívaolajat, azzal is dolgozzuk össze, míg krémes nem lesz. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben al dente-re. A tészta főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bazsalikommal, majd egy forró serpenyőben - vagy grillen - süssük meg mindkét oldalukat. Kb. 5-7 perc kell egy oldalának, ez a csirkemell vastagságától függ. Tegyük félre.

A serpenyőben melegítsünk olívaolajat, majd dobjuk bele az összeszelt fokhagymát, 20-30 másodpercig pirítsuk.

Borítsuk rá a tésztát és a pestót a fokhagymára, alaposan keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi főzővizet, hogy krémes legyen. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, keverjük a tésztába, vagy a tetején tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük