
Hogyan készítette Frida Kahlo a cukkinit? Könnyű ebédként is megállja a helyét

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
Grillezett cukkini és avokádó az alapja annak az izgalmas salátának, ami állítólag Frida Kahlo vendégségein szerepelt az asztalon.
A legendás festőnő gyakran adott férjével, Diego Riverával közös házában nagy lakomákat, amelyek alapjául olyan izgalmas receptek szolgáltak, mint ez a saláta. Az általa kedvelt ételeket egy olyan kötetben is kiadták, amelynek társszerkesztője Diego Rivera előző házasságából született lánya, aki együtt élt velük, így a beszámolók nem tűnnek légből kapottnak.
Állagok és ízek kavalkádja
Ez a saláta tényleg van annyira izgalmas, hogy joggal és büszkén viselheti magán a művésznő nevét. A cukkinit először meg kell grillezni, amit örömmel teszünk, mert mi is éppen így szeretjük a legjobban. Aztán a langyos cukkini mellé egy egészen más állagú és hőmérsékletű alapanyag, avokádó kerül, az egész tetejére pedig egy sós sajt.
Tökéletes hármas, ráadásul annyira laktató, hogy simán beillik egy önálló könnyű étkezésnek. Ha épp nem sikerült korianderzöldre lelni, friss menta, kapor vagy bazsalikom is megy hozzá.
Avokádós cukkinisaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab cukkini
- 1 darab avokádó
- 80 gramm sós, morzsolódó sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- 0.5 teáskanál só
- ízlés szerint bors (frissen őrölt)
Elkészítés:
Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, egy nagy kanállal kiemeljük a héjából és vékony szeletekre vágjuk. A cukkiniket karikákra vágjuk, és egy felforrósított serpenyőben egy evőkanál olajon mindkét oldalukon megpirítjuk. Félretesszük, majd elkeverjük a vékonyra szeletelt avokádóval. A maradék két kanál olajból, ecetből és némi sóból, borsból öntetet keverünk, majd a salátára öntjük. A tetejére sajtot morzsolunk, és ha van, aprított korianderzölddel díszítjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors