Hogyan készítette Frida Kahlo a cukkinit? Könnyű ebédként is megállja a helyét

frida-kahlo-cukkini2 - cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Grillezett cukkini és avokádó az alapja annak az izgalmas salátának, ami állítólag Frida Kahlo vendégségein szerepelt az asztalon.

A legendás festőnő gyakran adott férjével, Diego Riverával közös házában nagy lakomákat, amelyek alapjául olyan izgalmas receptek szolgáltak, mint ez a saláta. Az általa kedvelt ételeket egy olyan kötetben is kiadták, amelynek társszerkesztője Diego Rivera előző házasságából született lánya, aki együtt élt velük, így a beszámolók nem tűnnek légből kapottnak. 

Állagok és ízek kavalkádja

Ez a saláta tényleg van annyira izgalmas, hogy joggal és büszkén viselheti magán a művésznő nevét. A cukkinit először meg kell grillezni, amit örömmel teszünk, mert mi is éppen így szeretjük a legjobban. Aztán a langyos cukkini mellé egy egészen más állagú és hőmérsékletű alapanyag, avokádó kerül, az egész tetejére pedig egy sós sajt.

Tökéletes hármas, ráadásul annyira laktató, hogy simán beillik egy önálló könnyű étkezésnek. Ha épp nem sikerült korianderzöldre lelni, friss menta, kapor vagy bazsalikom is megy hozzá.

Avokádós cukkinisaláta

frida-kahlo-cukkini - ajanlo

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab cukkini
  • 1 darab avokádó
  • 80 gramm sós, morzsolódó sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • 0.5 teáskanál
  • ízlés szerint bors (frissen őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, egy nagy kanállal kiemeljük a héjából és vékony szeletekre vágjuk. A cukkiniket karikákra vágjuk, és egy felforrósított serpenyőben egy evőkanál olajon mindkét oldalukon megpirítjuk. Félretesszük, majd elkeverjük a vékonyra szeletelt avokádóval. A maradék két kanál olajból, ecetből és némi sóból, borsból öntetet keverünk, majd a salátára öntjük. A tetejére sajtot morzsolunk, és ha van, aprított korianderzölddel díszítjük.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük