
Krémes frozen yogurt házilag: friss nyári gyümölcsökből
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás

Krémsajttal töltött jalapeño paprika: pirosra sült bacon öleli körbe

Könnyed, pufi felhőpalacsinta: joghurtos a légies tészta

Isteni tojásos pite tortillalapból: cottage cheese teszi krémessé

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből
Nagy nyári kedvencem a frozen yogurt, én személy szerint jobban kedvelem a fagyinál is. A friss gyümölcsök és a görög joghurt találkozásából egy lágy, selymes és igazán könnyed végeredmény születik.
Mi kell hozzá? Természetesen gyümölcs és joghurt, illetve egy kis méz vagy juharszirup, citromlé és egy csipet só. Nyáron bűn lenne fagyasztott gyümölcsöt venni, pedig a frisset is le kell fagyasztanunk a pépesítés előtt - úgyhogy ha nem a kedvencünk főszezonjában készítjük, megvásárolhatjuk a gyümölcsöt mélyhűtött formában is.
Bármilyen gyümölcsből
A frozen yogurtot bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthetjük: a július az áfonya hónapja, úgyhogy én most egy ilyen receptet hoztam nektek. Ízben és színben is csodálatos lesz a végeredmény.
Ötperces desszert
Bár várnunk kell picit, amíg megfagy az áfonya és a joghurt, illetve amíg a desszert összeáll a fagyasztóban, az elkészítése összesen 5 percet vesz igénybe. Érdemes előző este lefagyasztani az alapanyagokat, másnap reggel leturmixolni, ebéd után pedig már kanalazhatjuk is a hűtött finomságot.
Áfonyás frozen yogurt

Hozzávalók
- 2 bögre áfonya
- 0.33 bögre görög joghurt
- 3 evőkanál juharszirup (vagy ízlés szerint méz)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
Elkészítés:
Fagyasszuk le az áfonyát és a görög joghurtot is.
Turmixoljuk össze az összes hozzávalót, amíg egynemű, krémes massza nem lesz belőle.
Tegyük egy tálba, majd a fagyasztóba pár órára.
Kis tálkákban, friss áfonyával kínáljuk.
Fotó: Getty Images