Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

3
Nyomtatás
fugefagylalt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A füge a nyár egyik igazi, kulináris gyümölcse. Édes húsa és apró, ropogós magjai egzotikus ízt kölcsönöznek neki, és fagyiként is mennyei.

Házi fagyit készíteni ma már nemcsak egyszerű, de költséghatékony is, ráadásul tényleg csak az kerül bele, amit mi beleteszünk - a megannyi E betű nélkül. Mivel a fagylalt a fagyasztóban akár 3 hónapig is eláll, a nyár szezonális kínálatának ízeit még akár ősszel is élvezhetjük.

Ezúttal egy fügefagylaltreceptet mutatunk, amely friss fügéből, tejszínnel és egy kis mézzel készül. Fontos, hogy ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes kb. 2-3 óra után átkeverni az egész fagylaltot, majd úgy tovább fagyasztani.

Fügefagylalt

fugefagylalt

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 db füge
  • 200 ml habtejszín
  • 200 ml sűrített tej
  • 1 ek. méz
  • 1 tk. vaníliakivonat (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A fügéket mossuk meg és töröljük szárazra.

7 szem fügét vágjunk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele egy aprítógépbe és pürésítsük le.

A maradék 3 fügét vágjuk fel egészen apróra és tegyük félre.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a sűrített tejet. Alacsony fokozaton dolgozzuk össze a habot és a tejet.

Ezután adjuk hozzá a pürésített fügét és a mézet - ha használunk, akkor a vanílikivonatot is -, majd dolgozzuk össze finoman, akár az eddig használt elektromos habverővel alacsony fokozaton, akár egy kézi habverővel.

Végül adjuk hozzá a korábban felaprított fügedarabokat is, és keverjük bele a krémes alapba.

Az elkészült fagylaltot kanalazzuk fagyasztásra alkalmas dobozba, fedjük le, majd tegyük be a fagyasztóba kb. 7-8 órára.

A fagyi ezzel el is készült, amit már kanalazhatunk is fagyiskehelybe vagy tölcsérbe. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon