
Tejszínes citromfagyi gép nélkül: a nyár kedvence lesz
A forró nyári napokon mi sem eshetne jobban, mint egy jéghideg citromfagylalt! Olyan receptet mutatunk, ami csupán 4 hozzávalóból és fagylaltgép nélkül is elkészíthető.
Házi fagyit készíteni ma már nemcsak egyszerű, de költséghatékony is, ráadásul tényleg csak az kerül bele, amit mi beleteszünk - a megannyi E betű nélkül. Mivel a fagylalt a fagyasztóban akár 3 hónapig is eláll, a nyár szezonális kínálatának ízeit még akár ősszel is élvezhetjük.
Ezúttal egy fügefagylaltreceptet mutatunk, amely friss fügéből, tejszínnel és egy kis mézzel készül. Fontos, hogy ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes kb. 2-3 óra után átkeverni az egész fagylaltot, majd úgy tovább fagyasztani.
A fügéket mossuk meg és töröljük szárazra.
7 szem fügét vágjunk fel kisebb darabokra, majd tegyük bele egy aprítógépbe és pürésítsük le.
A maradék 3 fügét vágjuk fel egészen apróra és tegyük félre.
A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a sűrített tejet. Alacsony fokozaton dolgozzuk össze a habot és a tejet.
Ezután adjuk hozzá a pürésített fügét és a mézet - ha használunk, akkor a vanílikivonatot is -, majd dolgozzuk össze finoman, akár az eddig használt elektromos habverővel alacsony fokozaton, akár egy kézi habverővel.
Végül adjuk hozzá a korábban felaprított fügedarabokat is, és keverjük bele a krémes alapba.
Az elkészült fagylaltot kanalazzuk fagyasztásra alkalmas dobozba, fedjük le, majd tegyük be a fagyasztóba kb. 7-8 órára.
A fagyi ezzel el is készült, amit már kanalazhatunk is fagyiskehelybe vagy tölcsérbe.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu