
Pihe-puha csokis muffin ropogós dióval és fügével: csak keverj össze mindent

Az egyszerű kevert tésztás muffin nem véletlenül népszerű, számtalan ízesítésben elkészíthető, és szinte elronthatatlan a receptje.
Ez a minden jóval megpakolt muffin kicsik és nagyok kedvence lesz, a füge, a dió és a csokoládé kombinációja verhetetlen. Az már csak hab a tortán, hogy milyen egyszerűen készül: csak össze kell keverni mindent, kapszlikba adagolni, majd a sütőbe tolni.
A muffint több szempontból is télire szabtuk: a dió mellé olyan melegítő fűszerek kerültek, mint a fahéj, szegfűszeg és a gyömbér, a liszt egy részét pedig őrölt mandula váltja le. Ettől nem csak finomabb, puhább is lesz a süti.
Mivel a sok kiegészítő, mind a csoki, mind az aszalt füge, tartalmaznak cukrot, így a tésztába viszonylag kevés édesítő kerül.
-
2023-12-03 11:06:02
-
2023-11-15 10:32:01
-
2023-11-05 10:16:01
Fügés-diós muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
- 200 g liszt
- 3 ek kakaópor
- 100 g nádcukor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 0.25 tk őrölt gyömbér
- 0.25 tk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 100 g őrölt mandula
- 50 g dió (+ a tetejére)
- 100 g aszalt füge
- 100 g étcsokoládé
- 1 db tojás
- 250 ml tej
- 80 ml olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzuk ki a muffinformákat, vagy béleljük ki őket kapszlikkal.
A diót és az aszalt fügét vágjuk apró darabokra, az étcsokit kis kockákra.
Keverjünk össze egy nagy tálban minden száraz hozzávalót. Adjuk hozzá a tejet, az olajat és a tojást, majd egységesítsük a masszát, keverjük csomómentesre.
Osszuk szét a kapszlik között a tésztát (kb. a forma 3/4-éig érjen), majd szórjunk a tetejükre apróra vágott diót.
Toljuk a sütőbe kb. 20 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!