Selymes, fűszeres almakrémleves - Melengető finomság a hűvös napokra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gyümölcsleves nem csak nyáron finom, melegen, télies fűszerekkel a hidegben is jólesik.
Bár a gyümölcsleves alapvetően nyári étel, mégsem kell róla lemondani télen sem. Ha őszi, téli idénygyümölcsöket választasz és intenzívebben fűszerezed, a gyümölcsleves igazi téli étel lesz. Fogyaszd melegen, de lehet belőle akár desszert is.
Készíthetsz vegyes gyümölcslevest, csak válogasd hozzá össze az összes őszi gyümölcsöt és érezheted az évszak esszenciáját, vagy készítsd el egyféléből, például szilvából.
Ez a téli leves most almából készült, amelyhez szuperül illenek a téli fűszerek, a fahéj és a szegfűszeg, a gyömbértől pedig pikáns lesz.
Fűszeres almakrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab alma
- 4 evőkanál cukor
- 200 milliliter tejszín
- 2 evőkanál keményítő
- 200 milliliter almalé (100%-os)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 kávéskanál gyömbér
Elkészítés:
Az almát kockázzuk fel, tegyük egy lábasba. Öntsük rá a cukrot, majd alacsony hőmérsékleten kezdjük melegíteni, hogy a cukor megkaramellizálódjon. Amikor már szép színű a cukor, akkor öntsük rá a tejszínt és az almalevet, szórjuk rá a fűszereket.
Egy kevés vízben keverjük csomómentesre a keményítőt, majd öntsük a leveshez. Amikor az alma megpuhult, néhány kockát vegyünk ki belőle, majd a levest pürésítsük botmixerrel. A tetejére tegyünk a megpuhult almakockákból.
Fotó: Getty Images