A tökéletes sült gesztenye titka: otthon is finomat készíthetsz
Ha ezzel a módszerrel készíted a sült gesztenyét, neked is tökéletes lesz.
Ha kedveled a gesztenyés fogásokat, akkor ezért a melengető krémlevesért odáig leszel. Az elterjedtebb édes, narancsos-rumos ízesítés helyett ez egy sós összeállítás, amelyben a kakukkfű, a babérlevél és a szerecsendió a fő ízesítők.
A gesztenyéhez remekül illenek a diófélék és az olajos magvak: száraz serpenyőben piríts illatosra egy marék fenyőmagot, darabolt diót vagy mandulát, és fogyasztás előtt szórd a leves tetejére.
Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és azt is pirítsuk 1 percig.
Adjuk hozzá a feldarabolt főtt gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, szerecsendióval és babérlevéllel, majd öntsük fel az alaplével.
Közepes hőfokon főzzük 15 percig, majd öntsük hozzá a kókuszkrémet is, és vegyük le a tűzről. Szedjük ki belőle a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu