Fűszeres gesztenyekrémleves kókuszkrémmel: ünnepi fogás fél órán belül

3
Nyomtatás
Fuszeres-gesztenyekremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy különleges levessel dobnád fel a karácsonyi menüsort, akkor ez a fűszeres, kókuszkrémmel készülő gesztenyeleves tökéletes választás lesz!

Ha kedveled a gesztenyés fogásokat, akkor ezért a melengető krémlevesért odáig leszel. Az elterjedtebb édes, narancsos-rumos ízesítés helyett ez egy sós összeállítás, amelyben a kakukkfű, a babérlevél és a szerecsendió a fő ízesítők.

A gesztenyéhez remekül illenek a diófélék és az olajos magvak: száraz serpenyőben piríts illatosra egy marék fenyőmagot, darabolt diót vagy mandulát, és fogyasztás előtt szórd a leves tetejére.

Fűszeres gesztenyekrémleves

Fuszeres-gesztenyekremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 800 g főtt gesztenye
  • 1 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 2 db babérlevél
  • 750 ml zöldségalaplé
  • 200 ml kókuszkrém
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, és azt is pirítsuk 1 percig. 

Adjuk hozzá a feldarabolt főtt gesztenyét, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, szerecsendióval és babérlevéllel, majd öntsük fel az alaplével.

Közepes hőfokon főzzük 15 percig, majd öntsük hozzá a kókuszkrémet is, és vegyük le a tűzről. Szedjük ki belőle a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd öntsük át turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon