
Selymes gesztenyekrémleves rummal megbolondítva: az ünnepi asztal sztárja

Idén legyen egy különleges és fűszeres leves az ünnepi asztalon: a gesztenyéből készült rumos-narancsos verzió könnyed, mégis tartalmas fogás.
Gesztenyéből nemcsak isteni desszertek és töltelékek készülhetnek, de krémlevesként is remekel ez az egészséges alapanyag. A karakteres ízét akkor élvezheted igazán, ha megsütöd, és utána pürésíted, de ha erre nincs lehetőséged, vagy épp nem találsz gesztenyét, akkor a gyorsfagyasztott gesztenyemassza is jó alap. Ebben az esetben azonban arra figyelj, hogy natúr, cukrozatlan és ízesítetlen, 100 százalékos gesztenyemasszát válassz.
Mivel a levesbe a narancs héját is belefőzzük (nem csak a levét), mindenképp biót használj belőle.
Rumos gesztenyekrémleves

Hozzávalók 2 személyre
- 200 g megpucolt sült gesztenye vagy gesztenyemassza
- 400 ml kókusztej (konzerv)
- 0.5 db narancs leve
- 3 csík narancshéj
- 3 ek rumesszencia
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 ek kókuszvirág- vagy barna cukor
- 2 csipet só
Elkészítés:
Süssük meg a gesztenyét az itt leírtak szerint.
Pucolás után 200 grammot tegyünk belőle egy turmixgépbe, a narancshéj kivételével adjunk hozzá minden más hozzávalót, és pürésítsük krémes állagúra.
Öntsük át a krémet egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a narancshéjcsíkokat, és forraljuk fel. Forrástól számítva főzzük 3 percig, vegyük ki belőle a narancshéjakat, és igény szerint kevés kókuszkrémmel tálaljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Olvasd el ezt is!